Menu

Потокові онлайн-кінотеатри для мобільних пристроїв

Твітнуть

 

Потоковые онлайн-кинотеатры для мобильных устройств

Ще якихось п'ять-сім тому найбільш доступним способом перегляду фільмів на комп'ютері було їх завантаження з Інтернету. З поширенням широкосмугового доступу до Мережі ситуація змінилася: замість того, щоб завантажувати фільм, його можна подивитися в онлайні.

Переваги такого підходу очевидні: не потрібно витрачати час на очікування, не потрібно розчищати місце на жорсткому диску. Онлайновий перегляд відео став особливо актуальним з зростанням популярності мобільних пристроїв. Щоб подивитися кіно на перших смартфонах, доводилося не тільки завантажувати його з Мережі, але і конвертувати його в потрібний формат, а потім копіювати на пристрій. Зараз вже все, на щастя, набагато простіше: онлайн-кінотеатри для пристроїв з Android і iOS роблять перегляд фільмів простим і приємним заняттям і доступні всім, а не тільки технічно підкованим людям. Просто встановіть програму на свій смартфон або планшет - і насолоджуйтеся улюбленими фільмами в будь-який час.

Онлайн-кінотеатри для мобільних пристроїв діляться на дві великі групи. Перші пропонують переважно безкоштовний контент, але при цьому демонструють рекламу. В деяких додатках її можна пропустити, у інших - ні. В інших сервісах реклами немає, але зате тут користувачеві доводиться платити за всі фільми, які він хоче переглянути. З іншого боку, ця ціна набагато нижча вартості фільмів на цифрових носіях. Для найбільших любителів кіно деякі сервіси пропонують навіть передплати на місяць - з ними перегляд кожного фільму обходиться набагато дешевше. Про те, які сервіси для онлайн-перегляду вибрати, читайте в нашому матеріалі.

Megogo.net
Потоковые онлайн-кинотеатры для мобильных устройств

Цей сервіс працює в п'ятнадцяти країнах, у тому числі і в Україні. Мобільні додатки доступні для Android і iOS. Обидва клієнта пропонують близько 20 тисяч годин безкоштовного відео, при цьому багато хто з них доступні в дуже гарному якості (FullHD 1080p). Більшість контенту на Megogo.net пропонується безкоштовно (перед показом транслюється реклама), але деякі новинки кінопрокату доступні лише за плату.

Мобільні додатки відрізняються зручною навігацією. З головної сторінки можна перейти в один з основних розділів (фільми, телепередачі, серіали, мультфільми), також є можливість подивитися нове, популярний і нещодавно з'явилося на сервісі вміст або знайти потрібну кіно за назвою, скориставшись пошуком. Для кожного фільму доступно опис, рейтинг Megogo, IMDB і Кинопоиск, список задіяних акторів, а також відгуки користувачів сервісу. Крім цього, можна швидко перейти до схожих фільмів. На сторінці фільму також є кнопки для того, щоб поділитися ним з друзями у Twitter, Facebook і ВКонтакте.

Працює додаток навіть через 3G, хоча розробники радять використовувати більш швидкий Wi-Fi. Якість відео підбирається автоматично, а залежно від швидкості інтернет-з'єднання. Як і на інших сервісах, тут трапляється, що фільм «зависає» при перегляді, але в цілому, передача даних стабільна. Користувачі пристроїв з iOS можуть транслювати кіно на телевізор через Apple TV.

TVzavr.ru
Потоковые онлайн-кинотеатры для мобильных устройств

На відміну від багатьох російських онлайн-кінотеатрів, TVzavr.ru дає можливість дивитися кіно користувачам не тільки з Росії, але і з інших країн. Сервіс підтримує трансляцію по Wi-Fi і 3G і дає можливість миттєво перейти до будь-якого моменту фільму. Сервіс пропонує не так багато відеоконтенту, як Megogo.net, але зате у нього є ряд переваг перед конкурентами. По-перше, окрім художніх фільмів, на ньому можна знайти документальне кіно, а також багато музики, навчальних і освітніх програм і навіть відеоуроків. По-друге (і це, мабуть, найважливіше), рекламу, яка передує перегляду, можна пропустити.

У мобільних додатках TVzavr.ru для Android і iOS можна складати списки відтворення. Можливо, комусь ця функція видасться непотрібним, адже дорослі люди не так часто переглядають одні й ті ж фільми. Але ті, хто використовують планшет для показу мультфільмів дитині, напевно оцінять цю функцію. Діти часто вимагають перегляду одних і тих же серій по багато разів, і тому плейлист, складений один раз, може прослужити не один місяць.

Як і на інших подібних сервісах, у мобільних додатках TVzavr.ru фільми можна шукати за назвою або за категоріями. Втім, якщо справа стосується художніх фільмів, то цей сервіс навряд чи можна рекомендувати для перегляду незнайомих користувачеві фільмів. Справа в тому, що пропоноване розробниками опис дуже короткий, неінформативне і часто не дає уявлення про фільм. Інформації про рік виходу фільму, його жанрі і країні, в якій він випущений, немає. Відомості про акторів і режисерів теж недоступні. Як і в додатках Megogo, тут є вкладка з коментарями користувачів, але для багатьох фільмів вона пустує, тому цей розділ навряд чи зможе допомогти людині, який стурбований питанням, що б такого цікавенького подивитися. Розділ схожих фільмів теж не порадник - через невеликий бази контенту і його поганої організації тут часто-густо виводиться що попало.

### Page Break ### Zoomby.ru
Потоковые онлайн-кинотеатры для мобильных устройств

Ще один російський онлайн-кінотеатр, який не обмежує свою аудиторію лише російськими користувачами. На сайті можна знайти деякі матеріали, доступні тільки в Росії, але більшість фільмів, серіалів, кліпів, новин та іншого контенту можна дивитися і з українського IP-адреси.

Сервіс цікавий тим, що має соціальну складову. Створивши обліковий запис (можна використовувати аккаунт ВКонтакте, Facebook або Однокласники), можна заносити фільми в «Вибране», а також підглядати, що дивляться друзі.

Ще одна особливість сервісу - можливість перегляду свіжих новин, останніх серій серіалів і нещодавно вийшли в телеефірі передач з декількох популярних телеканалів. Більшість телевізійного контенту з'являється на Zoomby приблизно через дві години після ефіру, але деякі канали (серед яких Росія 24, РИА Новости, Russia Today) на сервісі можна дивитися в прямому ефірі. Кожному ролику передує коротка реклама.

Zoomby пропонує мобільні клієнти для всіх популярних платформах: iOS, Android і Windows Phone. Правда, у мобільних додатках не працює авторизація, тому отримати доступ до свого «Обраного» не вийде. Але є і хороша новина - при перегляді фільмів і іншого вмісту на екрані смартфона або планшета реклами ви не побачите. Функціональність мобільних клієнтів базова: можна переглядати списки новинок і популярних фільмів, подорожувати по тематичним каталогом або ж шукати кіно з назвою або року випуску. Кожен елемент каталогу забезпечений докладним описом, так що працювати з базою вмісту дуже зручно. при перегляді відео розкривається на весь екран, а якщо торкнутися екрана, можна призупинити відтворення.

OLL.TV

Український сервіс OLL.TV запущений не так давно - у травні минулого року. працює він тільки на території України, відповідно, можна розраховувати не тільки на російськомовний, але і на україномовний контент. На сервісі можна знайти українські телепередачі, серіали, а також записи спортивних матчів. Деякі трансляції, наприклад, Чемпіонат України з футболу, можна подивитися в прямому ефірі.

Зареєструвавшись на сайті з використанням облікового запису в одній з популярних соціальних мереж, можна додавати фільми в «Вибране». Також варто звернути увагу на кнопку «Поділитися», яка дає можливість опублікувати посилання на переглянуте відео у своїй стрічці Facebook, ВКонтакте, Twitter, Однокласниках або Google+.

На OLL.TV можна знайти багато безкоштовного контенту, але є і розширена база фільмів і передач, які надаються за плату. Перегляд спортивних подій у прямому ефірі теж платний, хоча підписка коштує недорого - 1 грн на 14 днів. Реклами практично немає навіть у безкоштовних відеороликах, перед переглядом в більшості випадків просто демонструється коротка заставка OLL.TV.

На жаль, поки що OLL.TV працює лише на комп'ютері, а також на телевізорах з функцією SmartTV. Мобільні клієнти для Android і iOS в розробці.

Maxifilm

Maxifilm (http://phonematics.ru/ipad/maxifilm.html) - це додаток для iPad, що дозволяє і дивитися фільми онлайн, і завантажувати їх на пристрій. Безкоштовного контенту тут немає, ціна на один фільм варіюється від 60 до 150 рублів. однак після придбання фільми можна дивитись онлайн або завантажувати на будь-які пристрої Apple необмежену кількість разів. Навіть якщо на iPad закінчилося вільне місце, можна видалити фільм і пізніше безкоштовно завантажити його знову. Для швидкого перегляду списку купленого контенту в програмі є розділ «Мої фільми».

Додаток зроблено дуже гарно і якісно: список доступних кінострічок представлений у вигляді обкладинок, розміщених на віртуальних полицях. Щоб відсіяти непотрібні фільми, можна використовувати фільтри: російські, зарубіжні, сучасні і класика. Кілька фільтрів можна використовувати одночасно. Перед покупкою фільму можна прочитати докладний опис, дізнатися, які актори в ньому знімалися, подивитися скріншоти і трейлери.

Мобільні клієнти YouTube

Для перегляду фільмів, телепередач і серіалів зовсім необов'язково використовувати спеціалізовані сервіси. Багато кіностудії, телевізійні канали і телепередачі давним-давно мають свої представництва на популярному відеохостингу YouTube.

Любителям фільмів варто звернути увагу на розділ “Кінозал” (http://www.youtube.com/movies). Це - величезна база кінострічок, які були надані кіностудіями для вільного перегляду. Звичайно, ви навряд чи знайдете тут новинки кінопрокату, зате надовго зможете зайняти себе старими добрими фільмами. Розділ буде цікавий не тільки тим, хто віддає перевагу вітчизняним фільмам, але і тим, хто любить дивитися іншомовне кіно мовою оригіналу. Тисячі фільмів і мультиків на англійською, німецькою та іншими мовами в наявності.

Не варто забувати і про офіційних каналах кіностудій, які є, наприклад, у Союзмультфільму (http://www.youtube.com/Soyuzmult), Мосфільму (http://www.youtube.com/mosfilm), Ленфільму (http://www.youtube.com/LenfilmVideo). Тому щоб показати дитині Карлсона або скрасити вечір переглядом радянського серіалу про Шерлока Холмса шукати джерело відео довго не доведеться. Відрадно, що на офіційних каналах YouTube відео представлений тільки у гарному якості.

Google пропонує додатка YouTube для Android і iOS, причому на багатьох пристроях з Android воно вже встановлено. Втім, у будь-якому випадку варто завантажити останню версію, адже програма постійно удосконалюється. Мобільний YouTube з радістю допомагає в пошуку відповідних роликів: відразу ж після установки програма пропонує переглянути найпопулярніші, а також набирають популярність канали за різними темами і підписатися на них. У додатку також працює пошук, підтримує навіть голосове введення. Відео можна дивитися в повноекранному режимі, а реклама легко відключається (в деяких роликах її немає зовсім).

Відеоролики можна зберігати для відкладеного перегляду, заносити в списки відтворення і ділитися ними з друзями. У додатку також є чудова функція попереднього завантаження. При її включенні YouTube визначає наявність високошвидкісного з'єднання і у фоновому режимі завантажує відео, відкладене для подальшого перегляду, а також відеоролики з підписок. Завдяки цьому можна дивитися улюблені фільми, коли заманеться, навіть коли з'єднання з Інтернетом не дуже хороше або його немає зовсім.

Автори:  Сергій і Марина Бондаренко. Chip №5 2013

|