Menu

Робота з картами OpenStreetMap - частина доступного в OsmAnd

Твітнуть

Робота з картами OpenStreetMap - це лише вершина айсберга можливостей OsmAnd. Безліч додаткових функцій можна впровадити в програму за допомогою плагінів і онлайн-сервісів.

Розширюємо функції плагінами
Работа с картами OpenStreetMap — часть доступного в OsmAnd

OsmAnd Parking Plugin знайде авто на парковці. OsmAnd Voice Import додасть в навігатор голосу. OsmAnd-ski покаже на карті лижні курорти

OsmAnd Parking Plugin (встановлюється через Google Play безкоштовно) дозволяє зафіксувати інформацію про те, де ви залишили автомобіль, і нагадати про закінчення терміну безоплатного (або сплаченого) паркування.

OsmAnd Voice Import (встановлюється через Google Play безкоштовно) - плагін від стороннього розробника, який здатний доповнити додаток звичними голосами від інших навігаційних систем.

OsmAnd-ski (встановлюється через Google Play безкоштовно) додасть на карту OsmAnd інформацію про лижних курортах світу.

POI і «свої» карти

Закладені в додатку OsmAnd функції - це не все, на що здатний сервіс OSM. Через сайт osm.org.ru можна шукати POI або адреси організацій. Ви також можете створювати власні карти з вказівками по маршруту проїзду. Крім того, існують проекти, що дозволяють розміщувати на карті різну додаткову корисну інформацію.

Работа с картами OpenStreetMap — часть доступного в OsmAnd

Ресурс openweathermap.org відображено на картах OpenStreetMap погодні дані

Приміром, проект openweathermap.org пропонує відображення на карті OSM дані про погоду в світі. Оскільки він має відкритий API, можна сподіватися на те, що в майбутньому ці дані з'являться і в додатках як OsmAnd.

Включаємо рельєф

«Плоска» карта OSM ні слова не говорить про те, яким буде підйом висоти на маршруті. Вирішити проблему дозволяють набори висотних даних, які можна підключити до OsmAnd після завантаження з Google Play плагіна OsmAnd Contour lines plugin (близько 10 гривень).

Работа с картами OpenStreetMap — часть доступного в OsmAnd

Плагін OsmAnd Contour lines plugin додає в карти OsmAnd висотні дані і відображає рельєф місцевості

Дані беруться одночасно з двох джерел:

SRTM (Shuttle Radar Topography Mission) - космічний проект, в рамках якого були отримані дані майже про всій поверхні Землі між 56° південної і 60° північної широти.

ASTER (Advanced Spaceborne Thermal Emission And Reflection Radiometer) аналогічний проект, що покриває поверхню планети від 83 градусів південної до 83° північної широти.

Работа с картами OpenStreetMap — часть доступного в OsmAnd

Проект ASTER є одним із джерел даних по рельєфу місцевості для карт OpenStreetMap

Скомпільовані висотні дані завантажуються в додаток і візуалізуються на карті OsmAnd за допомогою висотних ліній, як на звичайній топографічній карті. Доступний шар з «затемнениями», який дозволяє відобразити на екрані псевдотрехмерную модель рельєфу.

|