Menu

налаштовуємо мережа Powerline

Твітнуть

Powerline пересилає мережеві дані через лінії електропередачі. Для забезпечення надійної і швидкої роботи мережі скористайтеся нашими порадами.

настраиваем сеть Powerline

1) Підключаємо адаптер. Замість одного кабелю ЛОКАЛЬНОЇ мережі Powerline використовують два адаптера (від 800 руб./200 грн. за одиницю), які відправляють дані через електромережу. Для початку підключіть кабель LAN, вихідний, приміром, від роутера, адаптер Powerline і вставити в розетку. Другий адаптер вставити в іншу розетку, з'єднану з тією ж коробкою запобіжників. До другого перехіднику підключіть за допомогою кабелю LAN комп'ютер, LAN-комутатор або інше мережеве пристрій.

настраиваем сеть Powerline

2) Покращуємо швидкість. Всупереч заявам виробників, мережа Powerline працює не швидше, ніж WLAN 802.11n. Стіни і перегородки між поверхами практично не знижують продуктивність, зате на швидкість і надійність з'єднання впливають перешкоди, наприклад від працюючих компресорів холодильника. Наскільки швидко ваше з'єднання, можна дізнатися за допомогою програмного забезпечення, що йде в комплекті. Утиліта dLAN Cockpit від компанії Devolo крім результатів вимірювання швидкості надає поради щодо її підвищення: по можливості використовуйте адаптери Powerline в окремих стінних розетках, а інші прилади підключайте через гніздо адаптера, оснащений фільтром, а не до сусідніх стінним розеток.

настраиваем сеть Powerline

3) З'єднуємо кілька адаптерів. Для того щоб взаємодія адаптерів Powerline було надійно зашифровано, їх необхідно «спарити», тобто зв'язати. Не пізніше ніж через дві хвилини після підключення адаптерів натисніть на кнопку «Pair» та утримуйте її протягом секунди. Якщо адаптери будуть використовуватися на значній відстані один від одного, спочатку встановіть з'єднання між ними на многоконтактной розетки (подовжувачі), а потім додайте їх там, де необхідно.

настраиваем сеть Powerline

4) Використовуємо мережа Powerline для розширення WLAN. Поряд зі звичайними адаптери Powerline існують перехідники з вбудованим хот-спотом Wi-Fi, що дозволяє поліпшити прийом WLAN у віддалених куточках квартири. Для цього з'єднаєте звичайний адаптер Powerline з LAN-портом вашого основного роутера. Там, де потрібен сигнал WLAN, підключіть адаптер Powerline WiFi. Модель Devolo dLAN 500 WiFi (близько 2800 руб./ 700 грн.), яку ми використовували, відразу запропонувала нову мережу WLAN. Встановлений пароль легко змінити. Це робиться у налаштуваннях адаптера, зайти в які можна через спеціальну утиліту dLAN Cockpit.

настраиваем сеть Powerline

5) Задіємо супутні товари Powerline. Технологія Powerline дозволяє навіть у віддалених куточках будинку використовувати підключені до мережі пристрою - наприклад, веб-камеру з мережевим інтерфейсом (від 4000 руб./1000 грн.). Наша dLAN LiveCam від Devolo майже відразу була готова до роботи, однак вона лише передає зображення в режимі реального часу через додаток Devolo для пристроїв на базі Android або iOS - функції запису і веб-інтерфейс для доступу через ПК відсутні.

|