Menu

Найбільш небезпечні віруси в історії

Самые опасные вирусы в истории

1) Mydoom ($39 млрд)

При зараженні комп'ютера Mydoom модифікував ОС, блокуючи доступ до ресурсів антивірусних компаній та сайту Microsoft. Цей вірус працював по наростаючій: кожен наступний ПК розсилав ще більше спаму, ніж попередній. У 2004 році MyDoom викликав уповільнення глобального інтернет-трафіку на 10%.

2) Blaster ($33 млрд)

Зараження цим вірусом зазнали 300 000 ПК у різних країнах. Blaster викликав довільну перезавантаження системи і генерував великий обсяг трафіку, приводячи до заторів в локальних мережах.

3) Conficker ($9 млрд)

Conficker визнаний одним з найбільш небезпечних комп'ютерних черв'яків. Для доступу до системи він використовував проблеми, пов'язані з переповненням буфера обміну Windows, і відключав сервісні служби. Вірус легко зламував паролі, а потім використовував заражені машини для розсилки спаму або як бази для зберігання украденої інформації.

4) ILoveYou ($8,7 млрд)

Цей вірус, написаний філіппінським студентом Онелом де Гузманом, поширювався у вигляді листа з написом «ILoveYou». При відкритті вкладення вірус здійснював шкідливі зміни і вразив 3 млн ПК по всьому світу.

5) Sasser ($3,5 млрд)

Протягом декількох днів Sasser заразив близько 250 000 ПК. Третій за величиною банк Фінляндії був змушений закрити на кілька годин 120 своїх офісів. Проникаючи в машину, черв'як сканував Інтернет для пошуку інших ПК з незакритою вразливістю і розсилав їм вірус. Втім, особливої шкоди Sasser не заподіював - він тільки комп'ютер перезавантажується.

6) Code Red ($2,6 млрд)

З-за цього хробака сайту Білого дому США довелося змінити IP-адресу. Потрапивши на комп'ютер, вірус відображав замість стартової сторінки основного веб-сайту повідомлення «Hacked by Chinese!» («Зламано китайцями!»).

7) SOBIG.F ($2,5 млрд)

SOBIG.F значно ускладнював роботу інтернет-шлюзів і поштових серверів, в результаті сильне уповільнення швидкості глобального доступу до Мережі відчув на собі майже кожен користувач. Вірус збирав адреси пошти з різних документів, виявлених на дисках зараженого комп'ютера, а потім розсилав себе за цими адресами.

8) SQL Slammer ($1,2 млрд)

Атака Slammer виявилася самої руйнівної в історії Всесвітньої павутини. Вірус залишив без веб-підключення Південну Корею, порушив роботу банкоматів, АЕС і серйозно забарився весь Інтернет.

9) Melissa ($1,1 млрд)

У 1999 році почалася епідемія Melissa - вірусу для MS Word, також має функціональність хробака. Відразу ж після зараження системи він прочитував адресну книгу Outlook і розсилав свої копії 50 знайденим адресатам. Microsoft, Intel і Lockheed Martin були змушені тимчасово відключити свої корпоративні служби електронної пошти.

10) ВІРУСІВ ($590 млн)

Вірус був створений у Китаї 18 вересня 2001 року. Потрапляючи на ПК, він зраджував права адміністратора, після чого порушував конструкцію сайтів, блокував доступ на хости і IP-адреси. А проникав на комп'ютери він настільки швидко, що вже через 22 хвилини після появи в Мережі цей вірус став найпоширенішим в Інтернеті.

|