Menu

Карти Google будуть підлаштовуватися під користувача

На що проходить в Сан-Франциско конференції Google I/O компанія Google оголосила про підготовлюваний оновлення свого картографічного сервісу.

Карты Google будут подстраиваться под пользователя

За задумом розробників, оновлені карти Google має стати, в першу чергу, більш інтерактивними. Під цим, зокрема, розуміється поява додаткових вікон з інформацією (довідка, фотографії, відгуки) про обраному місці, для чого досить буде клацнути по ньому мишею або значок "лупи".

Втім, інтерактивність в нових Картах Google реалізована і на більш глибокому рівні: карти зможуть підлаштовуватися під конкретного користувача. Наприклад, ви шукайте ресторани в такому-то місті. Сервіс наголошує на картах кілька з них. Ви вибираєте підходящий і отримуєте маршрут до нього із зазначенням доріг і орієнтирів. Зазначивши у спеціальній формі на сервісі рейтинг цього ресторану і залишивши до нього відгук, надалі при повторному пошуку місць громадського харчування, на картах Google вам будуть показані закладу, відповідні вашим оцінками і відгуками. Таким чином, чим більше користувач звертається до карт, тим більше вони стають "заточеними" саме під нього.

Ще одне нововведення Google Карт має торкнутися підказок при виборі маршруту. Сервіс буде видавати інформацію про те, як зручніше дістатися з точки A в точку B різними видами транспорту, включаючи велосипед, або пішки. За замовчуванням Google запропонує найбільш оптимальний, на його погляд, маршрут, але можна викликати уточнення під певний вид транспорту. Час шляху і нумерація маршрутів громадського транспорту відображаються. Також можна уточнити напрямок за допомогою зображень з Street View, які складені на базі користувальницьких фотографій.

Карты Google будут подстраиваться под пользователя

Нарешті, на Картах Google з'явиться ще більше фотографій, що стало можливо завдяки інтеграції з сервісом Google Earth. В результаті, ви можете отримати 3D-карти міст, здійснити віртуальну подорож по гористим стежках і каньйонів, "плавати" під водою або поглянути на планету з космосу. Зручний доступ до цих зображень здійснюється за допомогою інструменту "Карусель".

Карты Google будут подстраиваться под пользователя

Оновлені карти Google будуть доступні на Android, iOS і, звичайно ж, в веб. Для повноцінного перегляду 3D-зображень через Інтернет браузера буде потрібна підтримка WebGL. Що стосується термінів доступності, то до веб-версії на даний момент можна підключитися, тільки отримавши від Google запрошення. Зробити це можна тут.

|