Menu

Нова платформа від Ericsson полегшує життя розробникам

Компанія Ericsson представила нову платформу для веб-розробників, яка дозволяє використовувати будь-які пристрої з виходом в мережу для прямої комунікації без установки додаткового пз.

Новая платформа от Ericsson облегчает жизнь разработчикам
Перша в світі платформа «Веб комунікації в реальному часі» (Web Real Time Communications - Web RTC) на базі IMS відкриває нові перспективи для веб додатків, збільшуючи можливості екосистеми для підприємств і кінцевих користувачів.

Зв'язок з будь-яким пристроєм здійснюється з використанням мобільного номера в якості ідентифікатора користувача, відкриваючи тим самим нові підходи до існуючих комунікаційним сервісів. Це дозволяє розробникам створювати зовсім нові парадигми в комунікаціях і підвищувати цінність мобільних сервісів для кінцевих користувачів.

На саміті розробників AT&T, компанія AT&T продемонструвала інтерфейс програмування додатків (API - Application programming interface) для управління дзвінками на основі IMS Innovation Platform від компанії Ericsson (в даний час існує в альфа-версії). Також розробників запросили взяти участь у 30-годинному Хакатоне 5-6 січня. Переможці конкурсу отримали призи за розробку інноваційних програм і сервісів з використанням API керування дзвінками AT&T (AT&T Call Management API).

Призовий фонд Хакатона, наданий компанією AT&T, склав 200 тисяч доларів США. Перше місце та приз в 30 000 отримав Роджер Скорциони за додаток «Good Times» для мобільних телефонів, який використовує спеціальну гарнітуру, считывающую показники мозкової активності абонента. Якщо в момент дзвінка абонент зайнятий (не просто говорить по телефону, але можливо, обдумує якусь завдання або перебуває на зустрічі), додаток повідомляє йому, що краще передзвонити в інший час.

Конкурс в черговий раз продемонстрував, наскільки динамічно розвивається сфера комунікацій порівняно з тим, що відбувалося протягом останніх 30 років. Актуальність і простота - ключі до успіху. Ericsson IMS Innovation Platform дозволяє розробникам проявити свою креативність у створенні нових додатків, які більше не будуть обмежені вихідної технологічної платформою.

Джеф Холлингворс (Geoff Hollingworth), Директор з інновацій Ericsson у Північній Америці, коментує: «Розробники будуть розглядати концепцію сучасного телефонного дзвінка, як цифрового потоку даних і створювати на цій базі інноваційні рішення. Запис, розшифровка, контекстуализация і переклад на кожному підключеному до мережі пристрої з допомогою існуючого телефонного номера - це лише початок розробок і втілення в життя нових захоплюючих можливостей»

|