Menu

Xbox Music від Microsoft: доступно 30 млн треків

Компанія Microsoft оголосила про запуск нового музичного сервісу Xbox Music, який разом з Google Music, Pandora і Spotify повинен стати новим конкурентом для Apple iTunes.

 

Xbox Music от Microsoft: доступно 30 млн треков

Незважаючи на те, що в назві сервісу згадується відома ігрова консоль софтверного гіганта, скористатися ним зможуть не тільки володарі Xbox 360. Інтернет-рішення також повинно стати доступним і для користувачів ПК на базі Windows 8 (у тому числі NT), і для покупців смартфонів з Windows Phone 8. Втім, у власників Xbox 360 все ж є переваги - на консоль сервіс прийде вже завтра після оновлення Xbox Live. Комп'ютерно-планшетні і смартфонна версії очікуються після виходу «комп'ютерної» і мобільного «вісімок» відповідно. Наприклад, для тих, хто на Windows 8 сервіс стане доступний 26 жовтня. Щодо iOS - і Андроїд-додатків поки інформації немає, але раніше Microsoft вважає, що їх реліз також імовірний.

На сьогоднішній день в Xbox Music міститься тридцять мільйонів композицій (для користувачів Xbox в США пропонується 18 мільйонів треків, повідомляє Engadget). Прослуховувати композиції можна буде або безкоштовно в потоковому режимі (наскільки можна зрозуміти, це тільки для Windows 8; для Xbox передбачений лише 30-денний безкоштовний режим), але з вкрапленнями реклами і лише шість місяців без обмежень, або придбавши підписку за $9,99 на місяць. У цьому випадку рекламу слухати не доведеться, а доступ до треків буде можливий навіть оффлайн. Крім того, передбачена можливість завантаження в хмари своїх записів. Існує і ще один варіант спілкування з Xbox Music - через Интрент-магазин Xbox Music Store: це на той випадок, якщо ви захочете повністю придбати собі пісню. На сервісі дозволяється створення необмеженої кількості плей-аркушів і реалізована можливість поділитися знайденими піснями з іншими користувачами.

Новий сервіс буде доступний в 22 країнах, але лише в 15 з них в потоковому режимі. Про яких країнах йде мова? Само собою - США потрапить в обидва списку, про інших госудаствах поки не відомо.

|