Menu

Що можуть датчики в смартфоні Galaxy S4

Что могут датчики в смартфоне Galaxy S4

При знайомстві з можливостями смартфона стає ясно, що інноваційні елементи знайшли своє відображення не тільки в апаратної складової пристрою, але і в датчиках і технологіях розпізнавання.

Смартфон GALAXY S4 оснащений дев'ятьма датчиками і широким спектром технологій розпізнавання, які «розуміють» поведінку користувача і підлаштовуються під його потреби. Це виходить за рамки звичних функцій, як, наприклад, здійснення дзвінків і робота з додатками.

Завдяки спеціалізованому програмному забезпеченню S Health, смартфон GALAXY S 4 стежить за якістю життя і станом здоров'я користувачів.

Датчик температури/вологості є новим доповненням до GALAXY S4 і визначає рівні температури і вологості навколишнього середовища через невеликий отвір, розташоване в основі смартфона. А потім датчик визначає оптимальний рівень комфорту і відображає цю інформацію на екрані додатки S Health.

Акселерометр зазначає рух смартфона і використовується в якості кишенькового крокоміра для підрахунку кількості кроків, зроблених користувачем. Вбудований барометр вимірює атмосферний тиск в поточному місцезнаходження власника смартфона і визначає висоту над рівнем моря. Ця функція особливо стане в нагоді, коли користувач пересувається по похилих площинах, будь то горб чи гора, тому як барометр допомагає в залежності від атмосферного тиску і висоти, підрахувати точну кількість калорій, що спалюються під час прогулянки.

У GALAXY S4 датчик освітленості розташований в лівому верхньому кутку екрану. Він вимірює інтенсивність світла і застосовується в додатку Samsung Adapt Display, яке оптимізує яскравість екрану смартфона. В результаті, зменшується втома очей, коли користувач читає електронні книги або використовує інші додатки.

На початковому етапі розробки смартфона GALAXY S4, інженери Samsung приділили багато уваги роздумів над тим, як за допомогою різноманітних функцій розпізнавання і сенсорних датчиків, забезпечити більш простий, інтуїтивно зрозумілий і значимий користувальницький досвід.

В результаті, в смартфон GALAXY S4 було встановлено безліч датчиків, які можуть розпізнавати вираз обличчя користувачів, голос і жести і управляти екраном пристрою «без рук».

Два датчика, які розташовані поряд з фронтальною камерою, призначені для розпізнавання жестів і близькості об'єктів. Сенсор руху розпізнає рухи рук за допомогою інфрачервоних променів, які виходять від долонь користувача. Цей датчик застосовується у функції Air Gesture, яка є в смарфтоне GALAXY S4, дозволяючи за допомогою помаху руки приймати дзвінки, змінювати музичні треки або прокручувати веб-сторінку вверх-вниз.

Датчик наближення розпізнає ситуації, коли користувач наближає до лиця смартфон. Після цього, пристрій автоматично відключає екран для уникнення випадкового натискання в той час, як власник GALAXY S4 здійснює телефонна розмова.

Датчик розпізнавання осіб, який працює на основі вбудованої камери, є частиною функції «Смарт-пауза». Цей сенсор зупиняє відтворення відео, як тільки користувач відводить погляд убік, і відновлює перегляд, коли розпізнає, що власник смартфона знову дивиться на екран. Також на основі цього датчика працює функція «Смарт-прокрутка», яка дозволяє прокручувати вгору або вниз сторінки на екрані, не торкаючись до пристрою.

Функція «Смарт-прокрутка» є результатом застосування двох технологій. Перша - це технологія розпізнавання осіб, яка відзначає, коли користувач дивиться на екран. Друга - це вбудований гіроскоп, який розпізнає рівень нахилу смартфона. Завдяки наявності цих технологій, користувач може прокручувати сторінки вгору-вниз, використовуючи або нахил голови, або нахиляючи пристрій.

Функція Air View дозволяє переглядати контент, будь то електронна пошта, записи в S Planner, галерея зображень та відео, без необхідності відкривати їх, а просто, навівши палець на потрібний файл. Функція працює завдяки технології Finger Hovering, яка активується шляхом вимірювання електричних струмів, що виходять від рук користувача, коли вона наближається до сенсорного екрану. Вперше дана технологія з'явилася в інноваційному пристрої GALAXY Note II, але тільки в смартфоні GALAXY S4 вона працює без необхідності застосовувати smart-ручку S Pen.

Нарешті, функція Samsung Optical Reader використовує технологію Optical Character Reader для розпізнавання тексту і автоматично визначає інформацію, включаючи повідомлення електронної пошти, адреси веб-сайтів, номери телефонів і QR-коди, використовуючи камеру. Далі Samsung Optical Reader пропонує користувачеві скористатися необхідними функціями, такими як переклад, пошук, створення повідомлення електронної пошти, текстове повідомлення, або набір телефонного номера.

Додатково Віджет від SocialMart
Что могут датчики в смартфоне Galaxy S4
Середня цена7999грн.Рейтинг СНІР90Пользовательский рейтинг0Samsung Galaxy S5 Samsung Galaxy S5 отримав 5,1-дюймовий Super AMOLED-дисплей з роздільною здатністю 1920х1080 пікселів і побудована на базі четырехъядер...
|