Menu

Kaspersky Lab: Близько третини фішингових атак спрямовані на крадіжку грошей

Згідно з проведеним Kaspersky Lab дослідження, зловмисники стали частіше стали створювати онлайн-ресурси, які копіюють зовнішній вигляд сайтів фінансових компаній, для отримання конфіденційної інформації та крадіжки грошей з рахунків інтернет-користувачів. Статистика показує, що частка фішингових атак з використанням імен популярних банків, платіжних систем або інтернет-магазинів в 2013 році склала 31,45%, що на 8,5 відсоткових пунктів більше, ніж роком раніше. Загальна кількість фішингу в Україні становить 0,98% від глобальних показників.

У минулому році продукти Kaspersky Lab захистили від фішингу 39,6 мільйона чоловік. За даними хмарної інфраструктури Kaspersky Security Network, найшвидші темпи зростання показали атаки, що експлуатують назви банків: на їх частку припало 70,6% всього фінансового фішингу проти 52% в 2012 році. При цьому в загальній масі всіх подібних атак банківських брендів стало в два рази більше - 22,2%.

Kaspersky Lab: Около трети фишинговых атак направлены на кражу денег

Згідно з отриманими даними, зловмисники найчастіше прикриваються іменами великих компаній: приблизно 60% фішингових атак використовували назви 25 брендів. Серед сфери платіжних систем статистика більш однозначна: у разі 88,3% атак з цієї групи злочинці імітували сайти всього чотирьох організацій: PayPal, American Express, Master Card і Visa. Що стосується інтернет-магазинів, ім'я Amazon вже кілька років залишається найбільш експлуатованих: за досліджуваний період назва компанії використовувалося в 61% фішингових атак, пов'язаних з онлайн-торгівлею. З великим відставанням від Amazon в трійці лідерів - мережеві магазини Apple і інтернет-аукціон eBay. Поряд з веб-ресурсами фінансових організацій зловмисники часто підробляють сайти соціальних мереж. У 2013 році частка атак з використанням сторінок, які імітують Facebook і йому подібні ресурси, зросла на 6,8 пунктів до 35,4%.

Kaspersky Lab зареєструвала в Україні 0,98% від усього світового обсягу фішингу. По спрямованості фішинг в нашій країні розподіляється наступним чином:

Kaspersky Lab: Около трети фишинговых атак направлены на кражу денег

Додатково Віджет від SocialMart
|