Menu

54% представників влади визнають зв'язок між кіберзагрозами і піратськими програмами

Більше половини представників державної влади добре розуміють і визнають зв'язок між погрозами кібербезпеки і піратським програмним забезпеченням. Близько третини чиновників вважають, що держава має приділяти більше уваги цьому питанню. Такими результатами поділилася міжнародна компанія IDC і Національний університет Сінгапуру у спільному дослідженні «Зв'язок між піратським програмним забезпеченням і кібербезпеки».

54% представителей власти признают связь между киберугрозами и пиратскими программами

Представники державної влади висловили стурбованість, яку представляють кіберзагрози національної безпеки їх країн. Серед найбільш небезпечних ризиків на державному рівні, які називають представники влади, на першому місці - витік даних про торговельно-економічної діяльності (59%), на другому і третьому - отримання небажаного доступу до державної інформації та кібератаки на ключові інфраструктури (по 55%).

54% представителей власти признают связь между киберугрозами и пиратскими программами

Думки представників державних дещо відрізняються в залежності від регіону. Так, у Латинській Америці 42% чиновників впевнені в існуванні зв'язку між погрозами кібербезпеки і використанням піратського ПЗ, а в Центральній і Східній Європі ця цифра сягає 66%.

Серед інших результатів дослідження можна виділити наступні:

  • 48% респондентів ознайомлені з державними рекомендаціями, які застерігають про проблеми шкідливих програм, які містяться в неліцензійному програмному забезпеченні;
  • 16% опитаних представників влади стверджують, що відчували проблеми з ПЗ за останні два роки, включаючи проблеми з вірусами, повільною роботою або падіннями системи, втратою файлів.

54% представителей власти признают связь между киберугрозами и пиратскими программами

В опитуванні взяли участь 1700 користувачів, ІТ-спеціалістів, ІТ-директорів державних службовців з України, Росії, Бразилії, Китаю, Франції, Німеччини, Індії, Індонезії, Японії, Мексики, Польщі, Сінгапуру, Великобританії та США; аналітика також включає дані з 203 комп'ютерів з 11 країн, включаючи Україну. Звіт «Зв'язок між піратським програмним забезпеченням і кібербезпеки» є продовженням дослідження IDC «Небезпечний світ контрафактного і піратського ПЗ» і націлено на виявлення зв'язку між використанням неліцензійного ПЗ та економікою. Звіт подано до Дня безпеки (Play it safe) - глобальної ініціативи Microsoft, метою якої є привернення уваги до проблеми істотних ризиків для користувачів, бізнесу та національної безпеки внаслідок використання неліцензійного програмного забезпечення.

Додатково Віджет від SocialMart
|