Menu

Kaspersky Lab запускає інтерактивну карту кіберзагроз

Kaspersky Lab запустила онлайн-сервіс, який наочно демонструє відбуваються в режимі реального часу інциденти кібербезпеки в усьому світі. Категорії відображаються загроз включають в себе шкідливі об'єкти, знайдені як під час безпосереднього звертання до них, так і під час сканування за запитом, а також спрацьовування поштового та веб-антивірусу, виявлені вразливості програм і виявлені мережеві атаки.

Kaspersky Lab запускает интерактивную карту киберугроз

У сучасному світі кіберзагроз на поширення нових шкідливих програм або спаму йдуть лічені хвилини. Миттєво отримувати інформацію про нові підозрілих файлів і інших загрози практично відразу ж після їх появи продуктів Kaspersky Lab допомагає глобальна хмарна інфраструктура Kaspersky Security Network (KSN). Внутрішні механізми KSN узагальнюють дані з тисяч охоронюваних пристроїв, користувачі яких погодилися автоматично ділитися з сервісом інформацією про підозрілу поведінку програм на своїх комп'ютерах. Порівнюючи поведінку файлу на різних комп'ютерах, перевіряючи його в базі даних сотень тисяч легітимних додатків і використовуючи евристичні алгоритми, система виносить попередній вердикт про те, чи є об'єкт шкідливим - у випадку позитивної відповіді доступ до нього буде оперативно заблокований для всіх інших користувачів Kaspersky Lab, що дозволить уникнути епідемії заражень. Таким чином, Kaspersky Security Network має найсвіжішою інформацією про інциденти безпеки, і вона наноситься на карту світу в реальному часі для того, щоб кожний міг переконатися в широкому розмаїтті і високої швидкості поширення різних загроз.

Користувачі можуть обертати глобус і змінювати масштаб, щоб отримати уявлення про локальної ситуації в будь-якій частині світу. Різними кольорами точок на глобусі позначені різні види виявлених в режимі реального часу загроз. Користувач може вивести на екран опис кожної загрози, а також при бажанні відключити відображення не цікавлять його типів загроз. Крім стандартних кнопок для користувачів соціальних мереж на карті також є три перемикачі: для перемикання тим оформлення, мов інтерфейсу і режимів відображення (у вигляді плоскої карти або глобуса). Під рукою також знаходиться посилання для перевірки комп'ютера на наявність шкідливого програмного забезпечення.

Інтерактивна карта кіберміра також доступна за посиланням http://cyberwar.kaspersky.com. Для коректного відображення потрібно браузер з підтримкою бібліотеки WebGL.

Додатково Віджет від SocialMart
|