Menu

Компанії витратять $315 мільярд на боротьбу з наслідками цільових кібератак 2014

У 2014 році компанії витратять близько 500 мільярдів доларів на виявлення і боротьбу з шкідливими програмами внаслідок встановлення неліцензійного програмного забезпечення. З них усунення недоліків системи безпеки обійдеться в 127 мільярдів доларів, а боротьба з наслідками витоку даних - 364 мільярда. Майже дві третини витрат компаній, а саме 315 мільярдів доларів, які будуть направлені на боротьбу з цільовими кібератаками. До таких висновків прийшла міжнародна компанія IDC і Національний університет Сінгапуру в ході спільного дослідження «Зв'язок між піратським програмним забезпеченням і кібербезпеки».

Компании потратят $315 миллиард на борьбу с последствиями целевых кибератак в 2014

Дослідження представлено до Дня безпеки (Play it safe) - глобальної ініціативи Microsoft, метою якої є привернення уваги до проблеми істотних ризиків для користувачів, бізнесу та національної безпеки внаслідок використання неліцензійного програмного забезпечення.

Згідно зі звітом, 27% опитаних співробітників компаній самостійно встановлюють на робочі комп'ютери, що в результаті призводить до наявності 20% неліцензійного ПЗ на підприємстві і є серйозною проблемою на думку 75% ІТ-директорів і керівників. Дослідження також виявило, що 39% ІТ-директорів та ІТ-менеджерів проводять аудит програмного забезпечення в своїх компаніях рідше одного разу на рік, із-за чого більше половини комп'ютерів (60%) залишаються неперевіреними.

Серед інших результатів дослідження можна виділити наступні:

  • ІТ-директори та ІТ-менеджери впевнені, що 30% збоїв в системі, мережі або веб-сторінках були викликані зараженням шкідливими програмами, отриманими від постачальників або дистриб'юторів;
  • Згідно з опитуванням, 28% респондентів відчували проблеми з безпекою один раз у кілька місяців і частіше. Проблеми виникали з-за збоїв в роботі мережі, комп'ютера або веб-сайтів, а 65% цих збоїв були викликані шкідливими програмами на комп'ютерах кінцевих користувачів.

В опитуванні взяли участь 1700 користувачів, ІТ-спеціалістів, ІТ-директорів державних службовців з України, Росії, Бразилії, Китаю, Франції, Німеччини, Індії, Індонезії, Японії, Мексики, Польщі, Сінгапуру, Великобританії та США; аналітика також включає дані з 203 комп'ютерів з 11 країн, включаючи Україну.

Додатково Віджет від SocialMart
|