Menu

Як припинення підтримки Windows XP торкнеться вас і вашу організацію

Термін «життя» Windows XP підходить до кінця. 8 квітня компанія Microsoft припиняє технічну підтримку своєї операційної системи, яка була випущена більш ніж 12 років тому. Це, в свою чергу, також означає кінець випуску автоматичних оновлень і патчів, що усувають уразливості системи. І хоча багато користувачів, а також компанії малого і великого бізнесу вже перейшли на більш нові та безпечні операційні системи, близько 30 мільйонів комп'ютерів у світі все ще знаходяться під управлінням Windows XP, а значить, починаючи з 8 квітня, вони опиняться під загрозою. Великі компанії, чиї системи до цих пір знаходяться під управлінням Windows XP Embedded (XPE), перебувають у схожому становищі, однак у них в розпорядженні більше часу, тому що Microsoft припинить підтримку цієї версії ОС у січні 2016 року.

Как прекращение поддержки Windows XP затронет вас и вашу организацию

Фахівці Symantec вважають, що установка останніх версій безпеки - це найважливіший крок до захисту цінної інформації, а також систем та пристроїв компанії. Однак, навіть найкращий антивірус не в змозі захистити застарілу операційну систему. Зловмисники спробують скористатися наявними уразливими, і, починаючи з 8 квітня, Windows XP користувачі опиняться в ситуації підвищеного ризику.

В найближчому майбутньому корпорація Symantec збереже підтримку Windows XP в своїх рішеннях інформаційної безпеки, однак експерти компанії настійно рекомендують користувачам і підприємствам, досі використовують Windows XP, як можна швидше перейти на більш актуальну операційну систему, а також встановитися на неї надійне ПО захисту.

Припинення підтримки Windows XP ні для кого не повинно бути несподіванкою, особливо в контексті останніх тенденцій розвитку все більш просунутих технологій і пов'язаних між собою пристроїв. Ці технології, також відомі під терміном «Інтернет речей», приносять багато вигоди і користі, в тому числі і великим компаніям, однак можна з упевненістю сказати, що заходи з захисту цінної інформації потрібні завжди, незалежно від місця і способу її зберігання, доступу і розповсюдження.

Додатково Віджет від SocialMart
|