Menu

Як спамери пропонують заробити на благодійності

Шахраї, які стоять за фінансовими пірамідами в Інтернеті, придумали новий спосіб заманювання довірливих користувачів - через обіцянку винагороди за пожертви на благодійний проект. Спам-аналітики «Лабораторії Касперського» виявили розсилку, в якій зловмисники пропонували користувачам допомогти хворим дітям, перевівши гроші через спеціально створену ними систему, а натомість отримати частину від пожертвувань, зроблених іншими користувачами, тому в якості «справедливого» винагороди.

 

Как спамеры предлагают заработать на благотворительности

Схема розпорядження пожертвами являла собою варіант фінансової піраміди. Так, частина грошей нібито переводилися на рахунок благодійного фонду, а решта кошти розподілялися між людьми, які вже зробили пожертву. При цьому шахраї стверджували, що учасник цього проекту може зробити лише один переклад, а потім просто збирати гроші, які будуть йти до нього від пожертвувань інших людей.

Как спамеры предлагают заработать на благотворительности

Невідомо, передаються чи насправді якісь гроші в благодійні фонди в рамках цього «проекту», однак «Лабораторії Касперського» вдалося з'ясувати, що рекламована в спам-розсилках програма Goldline регулярно змінює адреси своїх сайтів - а подібна поведінка дуже типово для зловмисників.

«Спамери - великі майстри співати старі пісні на новий лад. Навіщо придумувати новий спосіб обдурити довірливих читачів, якщо можна просто краще замаскувати старий? В розсилці, яку ми нещодавно виявили, спамери вчинили саме так: шахраї прикривають класичну схему фінансової піраміди помилкової справедливістю, граючи одночасно на бажанні інтернет-користувачів зробити добру справу і заробити гроші, - пояснює провідний спам-аналітик «Лабораторії Касперського». - Ми, зрозуміло, не рекомендуємо користуватися подібними програмами: не варто розраховувати, що вони забезпечать вам швидкий прибуток і можливість відчути себе хорошим. Занадто велика ймовірність того, що ні ви, ні хворі діти ніколи більше не побачите пожертвуваних грошей».

Додатково Віджет від SocialMart
|