Menu

CeBIT 2014 - c 3D-принтерами, але без десктопів

У р. Ганновері в Німеччині стартувала чергова виставка CeBIT, яка за традицією демонструє тенденції у розвитку IT-сфери. Цікаво, що головна тенденція цього року помітно по тому, що є на виставці, а з того, чого на виставці немає. Немає на ній звичайних настільних комп'ютерів. В якості робочих систем на стендах вони, звичайно, є, але саме як об'єктів експозиції їх практично немає. Інтерес до них неуклоно падає, і хоча вони як і раніше непогано продаються, вся індустрія дружно розвернулася в бік більш мобільних пристроїв та пристроїв, які з ними взаємодіють.

Але що з'явилося дійсно нового, так це 3D принтери. У цьому році їх можна зустріти практично у всіх залах, причому демонструються як самі принтери, так і сфери їх застосування.

CeBIT 2014 - c 3D принтерами, но без десктопов

Дуже багато на стендах принтерів, які ми вже тестували, але є і кілька нових цікавих моделей з розряду доступних. Є також і новачки з Китаю, які за традицією обіцяють казково низькі ціни, і при цьому навіть працюють на стендах.

CeBIT 2014 - c 3D принтерами, но без десктопов

Але робочі столи у них без підігріву, а ми вже знаємо, що це часто є причиною відриву заготовки від робочого столу, що змушує починати все заново. Втім, якщо тенденція до зниження вартості таких пристроїв зберегтися, то скоро ми зможемо побачити у продажу і в нас, і зможемо їх протестувати додатково. До того ж оптимізму додає те, що деякі деталі цих принтерів явно виготовлені з допомогою тієї ж 3D друку.

Застосування 3D принтерів не тільки для друку іграшок і брелків демонструється в павільйоні перспективних досліджень, де на 3D принтері, наприклад, робили архітектурні моделі нових міських районів.

CeBIT 2014 - c 3D принтерами, но без десктопов

Друкувалися вони, до речі, на «дерев'яному» Ultimaker-е, герої нашого попереднього тесту 3D принтерів:

CeBIT 2014 - c 3D принтерами, но без десктопов

Почали проявляти свою активність у цьому новому, швидко зростаючому сегменті, і компанії, більше відомі нам по комп'ютерному ринку. Наприклад, компанія Verbatim почала виробництво витратних матеріалів для 3D принтерів:

CeBIT 2014 - c 3D принтерами, но без десктопов

Додатково

|