Menu

Автомобілі-роботи виїжджають на вулиці Сінгапуру

Самоврядні машини для одних є мрією, а для інших - існуючої дійсністю. Американська Google та інші корпорації обіцяють випустити робокары на вулиці міст тільки в 2015-2016 роках. А ось в Сінгапурі використання таких машин стає справою найближчих місяців.

Автомобили-роботы выезжают на улицы Сингапура

Роботизовані автобуси Navia здатні на безпечне перевезення пасажирів за певним маршрутом без водія

Першопрохідцем-роботом в Сінгапурі став автомобіль Navia. Ця машина пересувається завдяки електродвигуну, який, у свою чергу, живиться від акумуляторних батарей. Простий і зрозумілий інтерфейс дозволяє задавати маршрут з початковою і кінцевою крапками, а також проміжними зупинками. Безпека руху забезпечують безліч лазерів, камер і датчиків. Втім, у Navia є і недоліки. Наприклад, здійснити поїздку на значну відстань на ньому не вийде - просто не вистачить заряду акумулятора. Та й максимальна швидкість робокара залишає бажати кращого, адже в даний час вона не перевищує 20 км/год.

Втім, творці Navia стверджують, що основне завдання машини-робота - доставляти пасажирів від метро чи залізничного вокзалу до місця призначення, що знаходиться не надто далеко. Крім того, робокар спростить пересування по території студентського містечка, парку або лікарні.

Додатково
|