Menu

Clip-Air - гібрид літака і поїзди

Довгі черги в аеропорту, малоприємні зали очікування, поганої кави і довгий, виснажливий політ, під час якого неможливо навіть змінити положення тіла, - все це може зіпсувати враження від майбутньої подорожі.

Clip-Air — гибрид самолета и поезда

Clip-Air - гібрид літака і потяги. Під його крилом може розміститися три капсульних вагона загальною місткістю до 450 пасажирів

Втім, вже в недалекому майбутньому авіаподорожі можуть стати куди менш виснажливими, оскільки посадка в літак і всі супутні процедури по швидкості і простоті будуть схожими на ті, що пов'язані з звичайним подорожжю на поїзді. Фахівці зі Швейцарського федерального політехнічного університету Лозанни вже стурбовані рішенням цього питання: в даний час вони розробляють проект гібридної транспортної системи Clip-Air, яка поєднає в собі найкращі риси авіаційного та залізничного транспорту, виключивши їх недоліки.

Основа проекту - це величезний літак з потужними двигунами, виготовлений за спеціальною схемою, що отримала назву «літаюче крило». В самому літаку є посадочні пристрої, паливні баки, двигуни і кабіна пілота. А ось під крилом такого апарата можна закріпити до трьох модулів, в яких розмістяться вантажі або пасажири. За один рейс подібний гібрид літака і потяги зможе перевезти у трьох капсулах близько 450 пасажирів, при цьому для зльоту і посадки Clip-Air цілком підійдуть звичайні смуги, що використовуються великими авіалайнерами.

Але на цьому переваги нової транспортної системи не закінчуються. Завдяки Clip-Air ви зможете уникнути тривалої стомлюючої подорожі в аеропорт: вам потрібно буде тільки дістатися до залізничного вокзалу і сісти в капсулу, яку згодом помістять під крило літака.

Додатково
|