Menu

Skytran прибуває в Ізраїль

Тель-Авів має всі шанси стати першим містом у світі, в якому з'явиться громадський транспорт на магнітній підвісці - система Skytran.

Skytran прибывает в Израиль

Пасажирська капсула системи Skytran пересувається по спеціальній рейці, від якої живиться електрикою

Ще недавно подібні рішення справді здавалися вигадкою з книг фантастів. Проте в даний час ні у кого не залишилося сумнівів: за такою системою пасажирських перевезень - майбутнє. Особливо в мегаполісах, де використання Skytran дозволить забезпечити жителів швидким, екологічним і недорогим транспортом і посприяє вирішенню проблеми дорожніх заторів.

Система Skytran - це дітище однойменної компанії і інженерів НАСА. Розробки ведуться на території Дослідницького центру НАСА в Каліфорнії - там вже зараз створюються елементи транспортних капсул та інших конструкцій, які згодом будуть відправлені в Тель-Авів. Напрямні системи Skytran будуть монтуватися на висоті шести метрів над поверхнею. Ще одна перевага цього транспорту полягає в тому, що для його побудови можна використовувати наявні елементи міської інфраструктури. Відповідно, будівництво буде не дуже дорогим.

Skytran являє собою кілька двомісних капсул, що пересуваються по рейці. Посадка і висадка пасажирів буде здійснюватися лише в спеціально обладнаних місцях. У перший період експлуатації Skytran підключать до електричної мережі, але згодом планується перевести систему на сонячні батареї. Магнітне поле дозволить уникнути механічного контакту рейки і капсули, знизити витрати енергії при русі і збільшити швидкість до 250 км/ч. Викликати транспорт будь-яка людина зможе, скориставшись спеціальним терміналом або додатком для смартфона.

Творці даної системи повідомляють, що вартість поїздки на Skytran буде декілька вище, ніж у звичайному автобусі, але все-таки нижче, ніж у таксі.

Додатково
|