Menu

Нова система NEC зробить водіння авто безпечніше

Інженери компанії NEC розробили спеціальну систему Driving Safety Assistance, яка дозволяє розпізнавати 3D-об'єкти за допомогою звичайної камери. Нова розробка, представлена на Всесвітньому конгресі в Токіо, в першу чергу призначена для підвищення безпеки в автомобілях.

Новая система NEC сделает вождение авто безопасней

Дана система дозволяє розпізнавати до шести видів об'єктів (великогабаритний транспорт - вантажівки, автобуси; середньогабаритний транспорт - мікроавтобуси, пікапи; легкові автомобілі; мотоцикли; велосипеди; пішоходи) та визначати відстані до них. Джерелом інформації служить звичайна монокулярна камера, але результати розпізнавання практично не поступаються аналогічним системам, побудованим на використанні 3D-зображення.

Новая система NEC сделает вождение авто безопасней

На жаль, система поки не може розпізнавати об'єкти в нічний час або в погану погоду. Та й для проведення розрахунків потрібні великі потужності, не менше стандартного ПК. Але роботи в цьому напрямку тривають і в майбутньому виробник збирається представити комерційну версію системи, яка буде асистувати водієві і дозволить збільшити безпеку водіння.

Продукт нашого каталогу
|