Menu

Японська компанія навчила смартфон оцінювати емоції

Японская компания научила смартфон оценивать эмоции

Досить незвичайне пристосування запропонувала японська компанія Neurowear, яка спеціалізується на нейро-пристроях. Новинка іменується Neurocam, призначена для носіння на голові і «вміє» читати мозкові хвилі для оцінки емоцій користувача за шкалою від нуля до ста.

Японская компания научила смартфон оценивать эмоции

При цьому, пристрій здатний інтегруватися з камерою смартфона, який також пропонується зафіксувати на голові. Коли користувач бачить щось, що викликає у нього певні емоції, Neurocam активує камеру на зйомку короткого пятисекундного ролика. Рівень емоцій фіксується на запису.

Японская компания научила смартфон оценивать эмоции

В дійсності, сфери використання Neurocam поки не уточнено. Журналісти Ubergizmo роблять припущення, що, враховуючи емоційну оцінку користувача, зафіксовану новим приладом з Японії, додатку на смартфоні зможуть порекомендувати йому музику, кліпи, фільми і книги. Ну, або запропонувати ненав'язливу рекламу. Можливо, досвід японських колег врахують коли-небудь і розробники Google Glass або інших «розумних» очок. У будь-якому випадку, носіння на голові смартфона - нехай і притороченного до високотехнологічних білим ободкам - виглядає... мінімум, безглуздо.

Продукт нашого каталогу
|