Menu

Двоколісний електрокар з гіроскопів

Зовні ця модель являє собою комбінацію скутера і автомобіля: вона пересувається на двох колесах, але при цьому постійно перебуває в рівновазі.

 

Двухколесный электрокар с гироскопами

Новий концептуальний електрокар C-1 від каліфорнійської компанії Lit Motors призначений в першу чергу для сучасних мегаполісів, переповнених транспортом. Lit Motors C-1 являє собою гібрид двоколісного скутера і автомобіля: по обидві сторони концепт-кара розташовуються повнорозмірні двері, що спрощують посадку і висадку, а за водійським кріслом є додаткове сидіння для пасажира.

Одним з найважливіших переваг є система автоматичного підтримання рівноваги: у днище концепту розташовуються два обертаються магнітних диска (гіроскопи), які і забезпечують йому стійкість і маневреність під час руху, а також підтримують рівновагу під час зупинок. У новинки пристойні швидкісні характеристики: C-1 може розганятися до 100 км/год всього за 6 с, а максимальна швидкість становить 220 км/ч. Після однієї повної зарядки акумулятора, яка триває близько шести годин, електрокар зможе проїхати 350 км. Компанія-розробник також відзначає наявність системи рекуперації енергії при гальмуванні: це означає, що при кожному уповільнення ходу машини виробляється підзарядка акумулятора. Масове виробництво Lit Motors C-1 стартує в 2014 році, орієнтовна вартість електрокара в США складе $24 000.

|