Menu

Чи знає ваш телефон, де ви знаходитесь?

Служби визначення місця розташування можуть бути корисні, коли потрібно знайти напрям або найближчий ресторан. Проте в той же час вони можуть представляти небезпеку, якщо інформація про ваші переміщення потрапить до рук зловмисників або недобросовісних компаній.

Знает ли ваш телефон, где вы находитесь?
Такі служби, як Foursquare, відстежують розташування - це по-своєму зручно. Але їх можна використовувати і в злочинних цілях: для шпигунства, стеження або крадіжки. Якщо повідомлення про місцезнаходження публікуються в Twitter або інших соцмережах, величезна кількість людей може знати, де ви знаходитесь, і коли вас не буває вдома. Крім того, програми та пошукові модулі, можуть продавати відомості про місцезнаходження рекламних компаній. І тоді вони зможуть відправляти на мобільний телефон рекламу в залежності від того, де ви знаходитесь.

Ось кілька порад, які допоможуть вибрати необхідний рівень конфіденційності.

В першу чергу слід звертати особливу увагу на установки, пов'язані з розташуванням. Потрібно обережно використовувати функції додавання інформації про місцезнаходження (т.зв. геотеггінг ) в твітів, блогах або на сторінці в соціальній мережі. З одного боку, їх можна просто відключити. Однак це не дозволить використовувати такі функції, як карти, розклад автобусів або служби, які дозволяють відстежувати переміщення дітей. Якщо ці функції вам необхідні, намагайтеся використовувати інструменти визначення місцезнаходження вибірково. Наприклад, включати геотеггінг фотографій, тільки якщо вам необхідно додати до фотографії інформацію про місцезнаходження. Варто пам'ятати, що безпечніше не додавати геотеги до фотографій своїх дітей або свого будинку.

Наступний крок - обмеження кола людей, які знають, де ви живете. Розкривайте своє місце розташування тільки тим людям, яким ви довіряєте. Наприклад, для служби Facebook Places створіть окремий список найближчих друзів. За допомогою параметрів конфіденційності обмежити доступ до оновлень статусу місця розташування, повідомляється і фотографіями. Можна також вимкнути функцію, яка дозволяє розкривати інформацію про ваше місцезнаходження (відзначати вас). Виберіть налаштування, щоб дані про місцезнаходження не відображалися у відкритому режимі і не індексувалися пошуковими програмами.

У тому випадку, коли використання служб визначення місцезнаходження необхідно, робіть це розумно. Оцініть, чи це може зашкодити вашій репутації або піддати ризику інших людей. Наприклад, варто тричі подумати, перш ніж відзначатися в школі дітей або в будинку одного. Проявляйте обережність, підключаючись до сайтів соціальних мереж. Уникайте відправки повідомлень про своє місцезнаходження на Twitter, Facebook або в свій блог.

Особливу увагу слід приділити і захисту дітей, які використовують служби визначення місця розташування. Якщо ви використовуєте службу визначення місцезнаходження членів сім'ї, щоб відслідковувати їх переміщення, переконайтеся, що сторонні люди не можуть знати про їх місцезнаходження. В іншому випадку рекомендується відключити функцію визначення місця розташування на телефоні своєї дитини - принаймні, вимкніть її на камери.

Якщо тільки ви не вважаєте, що підліток досить усвідомлює наслідки використання цих служб, не дозволяйте йому використовувати послуги міток, доступні на сайтах соціальних мереж.

|