Menu

Ерсте Банк: аналізувати свої фінанси стало простіше

Ерсте Банк представив інноваційну послугу автоматичного аналізу персональних фінансів в системі інтернет банкінгу ErsteWeb - «Мої Фінанси».

Эрсте Банк: анализировать свои финансы стало проще
Тепер за допомогою інтернет банкінгу можна не тільки переглядати виписки за рахунками і проводити банківські операції, але вести власний бюджет. Використання рішення Ерсте Банку дозволить українцям краще контролювати власні витрати.

За даними дослідження «Барометр ставлення до заощаджень Erste Group» українці гірше за інших європейців контролюють власні витрати. Тільки 43% українців знають скільки вони витрачають на місяць, при цьому облік місячних витрат веде близько 70% хорватів, німців і угорців, більше 60% поляків і чехів, і більше ніж половина словаків і сербів. Ще менше українців можуть оцінити свій фінансовий стан - всього 40%, при цьому даний показник для німців, угорців, хорватів, чехів, сербів і поляків перевищує 60%. В результаті, українці частіше за інших європейців витрачають більше, ніж планують і можуть собі дозволити. 42% українців часто роблять незаплановані витрати, що вдвічі більше дисциплінованих угорців (20%) і німців (24%), і істотно перевищує аналогічні показники чехов (27%), хорватів (28%), словаків (32%) і поляків (34%).

«Очевидно, що фінансовий добробут тісно пов'язана зі здатністю контролювати і планувати витрати. Для нас важливо, щоб наші клієнти могли управляти власним бюджетом, без стресу і тимчасових витрат на внесення даних у різні таблички, тому ми запропонували зручне, і головне повністю автоматизоване рішення для ведення бюджету», - розповідає Світлана Черкай, заступник голови правління АТ «Ерсте Банк».

«Мої Фінанси» - це інструмент, який автоматично збирає інформацію про витрати і доходи клієнтів Ерсте Банку користуються системою інтернет банкінгу, і відображає дані в зручній графічній формі. Завдяки автоматичній кодуванні всіх грошових операцій, користувачі можуть не тільки побачити свої витрати і доходи, але й проаналізувати динаміку по різних категоріях. Наприклад, кожну оплату карткою в продуктовому магазині система автоматично відносить до категорії «Харчування», поповнення мобільного рахунку або оплату комунальних послуг помітить як «Регулярні платежі», а покупку квитків у кіно або за вечерю в ресторані віднесе до «Розваг та відпочинку» і т.д.. Система «дізнається» такі спільні групи витрат, як поточні витрати (наприклад, на харчування, побутову хімію, тютюн, домашніх тварин і т.д.), розваги і відпочинок, транспорт, періодичні витрати (комунальні платежі, витрати на мобільний зв'язок, інтернет, телебачення і т.д.), одяг і аксесуари, житло, здоров'я, освіта і виховання, витрати на інших осіб (дарунки, благодійні внески, позики друзям і близьким), комісії і податки і т.д.

«Ми сподіваємося, що в недалекому часу більшість наших клієнтів будуть управляти своїми бюджетами, використовуючи абсолютно безкоштовні і зручні функції інтернет банкінгу. При цьому зейчас більшість клієнтів користуються ErsteWeb для перевірки балансу, формування виписок, зміни і встановлення лімітів по картах. Крім того, клієнти часто проводять операції між рахунками, поповнюють депозити і погашають кредитні карти», - говорить р-жа Черкай.

Система інтернет банкінгу ErsteWeb дозволяє відстежувати інформацію по всім власними рахунками в режимі реального часу, проводити основні банківські операції, а також автоматично управляти персональним бюджетом. Клієнти мають можливість користуватися такими операціями з поточними рахунками як перегляд інформації по рахунках, платежі між власними рахунками, рахунками третіх осіб всередині банку і в інших банках. Через інтернет-банкінг можна одержувати виписки по рахунках, так і за депозитами та кредитами, а також поповнювати депозити, кредити і кредитні картки. У найближчому майбутньому ErsteWeb буде доповнено функцією міжнародних платежів, відкриття депозитів, створення заяв на отримання кредиту або кредитної карти і т.д. Крім цього, з наступного року планується запровадити функцію оплати виставлених рахунків і представити програму для мобільних пристроїв.

|