Menu

Kinect як приватний фітнес-тренер

Прикладом об'єднання різних сфер життя, технологій та спорту став результат співпраці Microsoft і компанії Nike. Їх розробники разом створили особистого домашнього спортивного тренера, яким насправді є програма Nike+ Kinect Training для Xbox 360.

Kinect как частный фитнес-тренер

«Насправді це не фізкультурна гра, а по-справжньому персоналізована фітнес-програма», - говорить один з її творців Мішель Татом (Michelle Tatom). Для цього в неї закладені сучасні методики від Nike, зазвичай доступні професійним атлетам. А займатися в своїй вітальні під керівництвом досвідченого тренера дозволяє технологія Kinect.

Для кращої мотивації людей програма створена в ігровій формі. Тому для початку Nike+ Kinect Training пропонує вибрати собі тренера - Мері Первіс (Marie Purvis) або Алекса Malden (Alex Molden). Вони обидва є професіоналами світового класу, тренировавшими спортсменів NBA та олімпійських золотих медалістів. Далі програма запропонує назвати мета своїх тренувань - стати сильніше, схуднути або привести себе у форму:

Kinect как частный фитнес-тренер

Після цього можна пройти короткий тест, який визначить загальний рівень фізичної підготовки. На підставі цих даних Nike+ Kinect Training створить індивідуальну програму на місяць вперед, підібравши саме ті вправи, які підходять безпосередньо користувачеві. Кожні чотири тижні програма буде проводити нові тести, щоб відстежити його прогрес. Після цього план тренувань зміниться, щоб забезпечити мотивацію для досягнення кращих результатів.

Крім того, в Nike+ Kinect Training є можливість запуску невеликих тренувальних сесій, які допоможуть підтримувати м'язи в тонусі. А з допомогою захоплюючих міні-ігор можна підвищити швидкість реакції, витривалість і координацію. Більше того, під час вправ або ігор тренер підбадьорює та дає цінні поради.

Своїми досягненнями можна відразу ж поділитися з друзями в соціальній мережі Facebook. Оскільки Nike+ Kinect Training підключений до «хмари», то це забезпечує зручні соціальні та багатокористувачева можливості, а також синхронізацію з іншими спортивними програмами Nike. Можна також займатися разом з друзями по видеочату Xbox LIVE або навіть змагатися з ними у виконанні завдань.

|