Menu

Яндекс представила прошивку для смартфонів на Android

Компанія Яндекс представила власну прошивку для смартфонів на операційній системі Android - Яндекс.Кит, яка надає набір технічних інструментів для роботи з пристроєм. Перші смартфони з вбудованим «Китом» вийдуть вже цієї весни - ними стануть Huawei Honor 3 і Explay Flame.

Яндекс представила прошивку для смартфонов на Android

На клавіатурі смартфона з «Китом» будуть показані як російські, так і англійські букви. Розробники заявили, що їх пропозиція допоможе любителям складних паролів з символів з обох мов.

За реєстрацію в системі «Кити» (для цього доведеться придбати телефон вендора) компанія пропонує 50 Гб хмарного простору на Яндекс.Диске.

Нововведення, запропоновані «Китом», торкнуться і контактів на смартфоні. Володіючи довідником номерів з більш ніж 2 млн. організацій, Яндекс буде підказувати телефонний номер організації, яку ви хочете подзвонити, прямо з книги контактів. При вхідному дзвінку телефон підкаже, звідки дзвонять: знову ж таки, використовуючи глобальний довідник Яндекса. Крім того, хмарні кошти прошивки допоможуть перекинути список контактів зі старого телефону на новий.

Вже при запуску смартфона з яндексовской прошивкою буде запропоновано налаштувати свій девайс для правильної роботи з Яндекс.Китом.

Найбільш неоднозначним ходом компанії стала відсутність Google Play в смартфонах на «Наборі». Замість стандартного магазину додатків, доведеться користуватися Яндекс.Store, який, за словами представників компанії-пошукача, володіє тим же набором популярних додатків: кінцевий користувач не відчує різниці. Більш того, тепер з усіх покупок в Сторі Яндекса будуть нараховуватися 10% на бонусний рахунок, кошти з якого можна витрачати на інші покупки в магазині.

Додатково
|