Menu

Нова платформа LG Smart TV на базі webOS

На Міжнародній виставці споживчої електроніки CES 2014 в Лас-Вегасі компанія LG Electronics представила свою нову платформу Smart TV. Тепер webOS, придбана у компанії Hewlett-Packard в березні минулого року, знову представлена в якості нової платформи для Smart TV. Нова операційна система має цілісний і інтуїтивно зрозумілий користувальницький інтерфейс, створений на базі багаторічних напрацювань та досвіду команди webOS. Крім того, нова платформа дозволяє розробникам швидко і просто створювати додатки, а також забезпечувати сумісність LG Smart TV з іншими пристроями.

Новая платформа LG Smart TV на базе webOS

Платформа webOS, яка буде використана в більш ніж 70%телевізорах LG 2014 року, значно спрощує роботу зі Smart TV. Її простота у використанні дозволяє без проблем знаходити і переглядати контент, підключатися до інших пристроїв, і навіть ще простіше проводити первинну настройку системи. Коли користувач включає телевізор LG на базі webOS в перший раз, на екрані з'являється анімований персонаж на ім'я BeanBird, допомагає правильно підключити і пройти процес початкового налаштування пристрою. Щоб отримати пораду від крилатого віртуального помічника, користувач повинен лише струсити пультом Magic Remote або натиснути кнопку OK. WebOS миттєво визначає, коли і яке зовнішнє пристрій підключено до телевізора, і відображає контекстне меню зі списком всіх функцій, відповідних даним типом підключення, допомагаючи користувачеві вибрати відповідну дію.

Новая платформа LG Smart TV на базе webOS

Одна з найбільш характерних рис webOS це нова Панель запуску (Launcher) - меню, розміщений у нижній частині екрана, яке можна прокручувати зліва направо. Панель дозволяє перемикатися між режимом перегляду ТБ, вмісту Smart TV і роботи з медіафайлами на зовнішніх накопичувачах, без необхідності повернення до Домашньої панелі. Це дозволяє глядачеві одночасно дивитися серіали, грати в ігри або працювати в інтернеті, паралельно працюючи з іншим контентом. А меню, яке можна відкрити під час перегляду телевізора, зберігає результати пошуку, рекомендації та налаштування каналів, дозволяючи легко отримати до них доступ в будь-який момент.

Новая платформа LG Smart TV на базе webOS

Команда розробників webOS в лабораторії компанії LG в Силіконовій долині створила унікальне меню «Сьогодні» (Today menu) в якості єдиної рекомендаційної служби контенту, де пропонуються популярні телесеріали, пропущені програми, а також повнометражні художні фільми. Горизонтальна панель «Сьогодні» (Today bar) відкривається по центру екрана, і, щоб знайти самі цікаві програми, її можна прокручувати вгору і вниз за допомогою коліщатка пульта Magic Remote.

Платформа webOS компанії LG також пропонує доступ до повної колекції магазину додатків LG Store. В LG Store можна вибирати програми з найпопулярніших і найбільш часто що завантажуються продуктів, доступних для платформи Smart TV. В логічно організованих категоріях, в числі яких 3D-контент, ігри і фільми, використовуються іконки у вигляді зменшених зображень для швидкого і зручного вибору контенту.

Додатково
|