Menu

Яндекс допомагає готуватися до ЗНО

Яндекс запустив сервіс для школярів України - zno.yandex.ua. З його допомогою старшокласники можуть перевірити свої знання і потренуватися перед зовнішнім незалежним оцінюванням.

Яндекс помогает готовиться к ВНО

Онлайн-тести на Яндексі можна проходити в будь-який зручний час, не виходячи з дому, українською та російською мовами. Завдання взяті з офіційних варіантів ЗНО, підготовлених Українським центром оцінювання якості освіти у 2010-2013 роках. На сервісі представлені всі предмети, з яких проводиться тестування.

Вирішивши будь-який з варіантів, користувач отримує детальний звіт: скільки часу було витрачено, скільки завдань вирішені правильно, в яких були допущені помилки. Також людина дізнається, скільки балів він набрав би на офіційному тесті.

Крім цього, на zno.yandex.ua є розділ «Мої учні», який допоможе шкільним викладачам організувати підготовку до ЗНО в своєму класі. Педагог може подивитись результати всіх учнів, проаналізувати їх помилки. Тренувальні тести можна давати як у вигляді домашніх завдань, так і прямо на заняттях у комп'ютерному класі.

Яндекс помогает готовиться к ВНО

ЗНО - цифри і факти

Щорічно в червні майбутні студенти українських вишів проходять зовнішнє незалежне оцінювання. У 2013 році тести ЗНО здали понад 316 тисяч осіб.

Тести ЗНО можна здавати по 14 предметів: українська мова та література, математика, історія України, біологія, географія, всесвітня історія, світова література, фізика, хімія, російська мова, а також англійська, французька, німецька та іспанська мови.

Найбільш популярні предмети ЗНО - українська мова та література (обов'язковий), історія України та математика. Рідше всього проходить тестування з іспанської мови: в 2013 році здавали всього 205 осіб у всій країні.

Понад 80 % учнів здають предмети ЗНО українською мовою. Близько 18 % - російською. Також тестування проводиться кримськотатарською, молдавською, польською та угорською мовами.

На сервісі zno.yandex.ua представлений 61 варіант ЗНО з усіх 14 предметів. Всі завдання були підготовлені Українським центром оцінювання якості освіти для ЗНО 2010-2013.

ЗНО в пошукових запитах Яндекса

Щороку українські користувачі задають Яндексу майже 4 мільйони запитів про зовнішньому незалежному оцінюванні, при цьому в них переважає абревіатура ЗНО (зовнішнє незалежне оцінювання). Підвищений інтерес до ЗНО спостерігається з січня по березень, коли школярі готуються до тестів. У березні, безпосередньо перед пробної сесією, люди задають майже в три рази більше запитів, ніж, наприклад, у жовтні. Частіше ж усього користувачі цікавляться ЗНО у червні, коли проходить саме тестування.

Додатково
|