Menu

6% онлайн-платежів українці здійснюють за допомогою мобільних пристроїв

Провідний український платіжний інтегратор - компанія PayU Ukraine проаналізувала завершені онлайн-платежів своїх клієнтів в 2013 році. З'ясувалося, що приблизно 6% платежів було здійснено через мобільну версію платіжної сторінки за допомогою мобільних телефонів, смартфонів і планшетів.

 

6% онлайн-платежей украинцы совершают с помощью мобильных устройств

Якщо розглянути онлайн-платежі за напрямами бізнесу, наприклад, у структурі продажу квитків онлайн - 9% оплат відбуваються з мобільних пристроїв. Такий же показник спостерігається в сервісах на замовлення і доставки їжі. Близько 10% оплат з мобільних пристроїв припадає на онлайн-сервіси, що вимагають оплати за послугу (поповнення аккаунта) (середній чек - 50-100 грн.). Показники онлайн-платежів з мобільних за покупку «твердих товарів» (одяг, техніка, електроніка) та інших товарів не досягли 1%.

Для порівняння, в Білорусі онлайн-платежі за різні онлайн-сервіси (поповнення облікових записів, купівля сервісу, оплата пакету послуг на інтернет-майданчику), знаходяться на рівні 27%.

«Українці воліють оплачувати онлайн за послуги, так би мовити, імпульсної покупки, не вимагають довгих роздумів. Наприклад, людині потрібен квиток, він за нього швидко оплатив онлайн і закрив питання. Те ж - з покупкою їжі або оплатою різних онлайн-сервісів. А от покупка побутової техніки вимагає довгого вибору товару, тому наші співвітчизники поки нечасто оплачують такі покупки з мобільних пристроїв»,- коментують в PayU Ukraine.

Додатково
|