Menu

Торонто, Мумбаї і Гуаякіль: «розумне» міське планування

Компанія Cisco оголосила про те, що місто Торонто (Канада), промисловий коридор Делі - Мумбаї (Індія) і місто Гуаякіль (Еквадор) вибрали рішення Cisco в якості головної складової своїх програм з міського планування. Таким чином, Cisco розширила список проектів з будівництва «розумних» і підключених співтовариств (Smart+Connected Communities, S+CC).
Торонто, Мумбаи и Гуаякиль: «умное» городское планирование
Компанія Cisco оголосила про те, що місто Торонто (Канада), промисловий коридор Делі - Мумбаї (Індія) і місто Гуаякіль (Еквадор) вибрали рішення Cisco в якості головної складової своїх програм з міського планування

Сьогодні міста все гостріше конкурують один з одним, намагаючись залучити талановитих фахівців, бізнесменів, інвесторів і туристів. Зростає роль технологій, що дозволяють розвивати міські спільноти, створювати в містах стійку соціальну, економічну та екологічну середу. При проектуванні «розумних» і підключених співтовариств особливе значення набувають рішення, які підвищують ефективність управління міським господарством та оптимізуючи впровадження і доставку городянам нових послуг. 

Міська влада і фахівці з міського планування у всіх регіонах світу все частіше визнають, що інформаційні технології - невід'ємна частина розвитку міст. Сьогодні кілька міст офіційно доручили компанії Cisco розробку майстер-планів інформаційної та комунікаційної інфраструктури.  

В Індії компанія DMICDC (Delhi Mumbai Industrial Corridor Development Company), що відповідає за будівництво промислового коридору Делі - Мумбаї, доручила підрозділу консультаційних послуг Cisco S+CC Advisory Services розробити майстер-план розгортання інформаційно-комунікаційних технологій для двох нових міст в рамках флагманської програми розвитку інфраструктури держсектора загальною вартістю в 90 млрд доларів США. Промисловий коридор Делі - Мумбаї, що проходить по території шести індійських штатів, буде складатися з 24 міст. Головна мета цього проекту полягає у створенні глобальної торгово-виробничої зони, куди входять «розумні», соціально привабливі міста з інфраструктурою світового класу. 

Адміністрація міста Гуаякіль (Еквадор) вирішила скористатися послугами підрозділу консультаційних послуг Cisco в області перспективних технологій (Emerging Solutions Advisory), щоб розробити масштабований майстер-план розвитку ІКТ для проекту "Цифровий Гуаякіль". Це місто з населенням в два з половиною мільйони людей прагне підвищити якість життя своїх жителів за рахунок використання мережі для доставки муніципальних послуг (медичних, освітніх та управлінських). Гуаякіль - важливий туристичний центр, який лежить на шляху до Галапагосским островів, тому міська влада також хочуть підвищити безпеку туристів з допомогою уніфікованого ситуаційно-аналітичного центру. 

Cisco розпочинає співпрацю з компанією Striwyn Group Inc. з міста Торонто (Канада), яка займається будівництвом найсучасніших комерційних і житлових будівель. В даний час Striwyn Group Inc. збирається будувати новий комплекс загальною площею 40 тисяч кв. метрів з житлової зоною, торговельними площами і готелем. Мережа в цьому будинку буде використовуватися як Єдина платформа для підтримки комплексних систем життєзабезпечення. Цей проект стане прикладом для майбутніх ініціатив, пов'язаних з проектуванням, будівництвом і експлуатацією нерухомості, що використовується в різних цілях. 

Підрозділ консультаційних послуг в області перспективних технологій Cisco брало активну участь у розробці майстер-планів ІКТ для ряду будівельних проектів у різних країнах, серед яких співтовариство Rampart's Avenir™ в Едмонтоні (Канада), місто Сонгдо в Південній Кореї, центр інновацій в кварталі 22@ (Барселона, Іспанія) і багато інших.

У Росії Cisco співпрацює з Фондом Сколково і розробляє технологічний майстер-план технограда Сколково. Згідно з пропозиціями глобального консалтингового підрозділу Cisco IBSG, "віртуальне Сколково" стане екосистемою бізнес-інновацій, покликаної вивести переваги традиційної кластеризації за звичні фізичні кордону і перенести їх у віртуальний світ з його необмеженими можливостями. Проект Сколково реалізується на основі партнерства між державою, приватними компаніями та університетами. Його мета - створення сучасного центру інновацій на території Росії. Фізично це буде виражатися в будівництві Сколково як "місто майбутнього", де будуть жити, вчитися і працювати 30.000 новаторів і підприємців. 

Крім концепції «розумних» і підключених співтовариств Cisco приділяє особливу увагу розробці і впровадженню рішень для ринків, що розвиваються, в області медицини, спорту, розваг, безпеки, а також інтерактивних послуг для транспорту та роздрібної торгівлі.

Одним з таких прикладів є співпраця Cisco з міською владою Львова (Україна). Це місто з 750-літньою історією занесений в список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Тут проходитиме Чемпіонат Європи з футболу 2012 року. Саме тому міська влада разом з Cisco будують тут новий стадіон на 33.500 уболівальників вартістю 85 млн євро на базі рішення Cisco Connected Stadium, спеціально розробленого для спортивних арен і концертних майданчиків. На стадіоні буде працювати Єдина конвергентна платформа з функціями управління, доступу, зв'язку, експлуатації та розваг, що забезпечує передачу даних і відео, голосовий зв'язок, продаж та облік квитків, управління цифровими рекламно-інформаційними панелями і безпеку. Львівський стадіон - один з чотирьох нових стадіонів, що будуються в Україні напередодні чемпіонату Європи, і один з трьох українських стадіонів, на яких Cisco впроваджує свою технологію Cisco Connected Stadium. Крім того, міська влада Львова співпрацюють з Cisco в рамках проекту по впровадженню системи інтелектуальної безпеки (Smart+Connected Safety & Security) в міському аеропорту. 

"Використання сучасних технологій для радикальної зміни способів доставки городянам муніципальних послуг - це потужна концепція, що привертає увагу багатьох передових лідерів у різних країнах, - заявив Вім Элфринк (Wim Elfrink), виконавчий віце-президент підрозділу перспективних технологій, головний директор компанії Cisco з питань глобалізації. - Ми розробили широкий спектр послуг, що відкривають нові можливості та джерела доходу для сервіс-провайдерів і міських властей по всьому світу". 

|