Menu

Робомобили Google вже проїхали більше 300000 миль

Вже майже пів мільйона кілометрів наїздили дорогами самокеровані автомобілі компанії Google. І схоже, що самі себе вони заженуть безпечніше людей.

 

Робомобили Google уже проехали более 300000 миль

Компанія Google відновила свій блог, присвячений експериментальним автономним автомобілів. Кілька таких автомобілів вже активно тестуються на звичайних дорогах і сумарно вони проїхали (під власним управлінням) більш 300000 миль або 480000 кілометрів. Причому під час самоврядування" не сталося жодного інциденту на дорозі з таким автомобілем. Такий безаварійної їзди можуть похвалитися дуже не багато водіїв-люди (якщо такі знайдуться взагалі), але сама компанія Google поки відзначає, що до запуску в комерційну серію поки ще далеко.

Скільки з цих 300 тисяч миль було пройдено по дорогах загального користування, а скільки - по треках, компанія не уточнює. До того ж, за звичайних дорогах ці автомобілі поки їздять тільки в Неваді. Але їздять начебто успішно , так як компанія вже дозволила деяким з своїх співробітників їздити на таких авто поодинці на роботу і назад в автоматичному режимі. Раніше в салоні завжди знаходилося принаймні два співробітники Google, причому один завжди був на місці водія і завжди був готовий взяти керування на себе.

Але навіть заглядаючи в майбутнє, компанія Google відзначає, що "саморух" можливо буде тільки в нормальних дорожніх умовах. У погану погоду або під час ремонту доріг (або на наших дорогах:)) управління буде дуже складним для комп'ютера. Так що з водійського сидіння нас остаточно не приберуть ще дуже довго.

|