Menu

Літаючий велосипед - це реально (відео)

Студенти з Мерілендського університету в Коледж-Парку зуміли побудувати вертоліт, керований лише мускульною силою людини. Апарат під назвою Gamera II, схожий на літаючий велосипед з величезними лопатями, протримався в повітрі 49.9 секунд, встановивши світовий рекорд.

Летающий велосипед - это реально (видео)
Попереднє досягнення в цій дивній номінації встановили ті ж студенти в 2011 році. Однак тоді апарат ширяв всього 11.4 секунд. «Щоб підготуватися до видатним інженерним кар'єр, наші студенти беруться за надзвичайно важкі проблеми, такі як вертоліт на м'язової traction, та встановлюють рекорди», - гордо заявив декан освітньої установи Даррилл Дж. Пайнс.

Проте, незважаючи на таке досягнення, своєї кінцевої мети студенти ще не досягли. Вони прагнуть завоювати приз від американського вертолітного суспільства им.Игоря Сікорського, яка вимагає від «м ’ язового вертольота» протриматися 60 секунд на відстані трьох метрів від землі. Приз за це досягнення становить 250 тисяч доларів. Найближчим часом студенти продовжать вдосконалювати свій апарат, щоб спробувати перевершити власне досягнення.

|