Menu

IBM оголошує про відкриття конкурсу для розробників мобільних додатків на базі технології Watson

Компанія IBM оголосила про запуск IBMWatsonMobileDeveloperChallenge (www.ibmwatson.com) - першого в індустрії глобального конкурсу, завдання якого - залучення розробників до створення користувацьких та корпоративних мобільних додатків на базі суперкомп'ютера Watson.

IBM объявляет об открытии конкурса для разработчиков мобильных приложений на базе технологии Watson

Метою програми, запущеної нещодавно сформованим підрозділом IBMWatsonGroup, є залучення розробників для подальшого створення і виведення нових когнітивних додатків на ринок. Когнітивні обчислювальні технології суперкомп'ютера Watson формують новий вид сервісів, програмного забезпечення і додатків, які дозволяють аналізувати, навчатися в процесі і знаходити відповіді на складні питання, досліджуючи масивні обсяги розрізнених даних.

Сьогодні люди звикли до того, щоб залишатися на зв'язку, здійснювати покупки або управляти банківським рахунком за допомогою одного натискання на екрані мобільного пристрою. Конкурс IBMWatsonMobileDeveloperChallenge долучить розробників зі всього світу до створення складних когнітивних додатків, які змінять спосіб взаємодії споживачів і комерційних організацій з мобільними даними. Завдяки цій ініціативі розробники мобільних додатків можуть скористатися возможностямиWatson розуміти природні мови, «зчитувати» мільйони сторінок з даними і підвищувати власну продуктивність, навчаючись в процесі.

До участі у глобальному конкурсі, відбірковий тур якого триватиме три місяці, запрошуються розробники мобільних додатків і підприємці, які хочуть поділитися своїми ідеями в області створення прототипів мобільних додатків. Троє переможців отримають можливість приєднатися до програми WatsonEcosystemProgram, і згодом будуть працювати спільно з фахівцями нещодавно запущеної глобальної консалтингової практики IBMInteractiveExperience. Розробники зможуть отримувати консультації експертів IBM в області розробки і підтримки для створення і розвитку конкурентних комерційних додатків.

IBM объявляет об открытии конкурса для разработчиков мобильных приложений на базе технологии Watson

IBMWatsonMobileDeveloperChallenge є частиною стратегії IBMMobileFirst, яка допомагає організаціям будь-яких розмірів впроваджувати мобільні технології для більш ефективного залучення клієнтів і розширення бізнесу на нових ринках. Анонс конкурсу також відображає наміри IBMWatsonGroup розвивати екосистему WatsonDevelopersCloud, що складається з розроблювачів, молодих підприємців, технологічних компаній і венчурних капіталістів, що займаються створенням додатків на базі Watson.

На сьогоднішній день більше 1500 індивідуальних підприємців і організацій зв'язалися з IBM для того, щоб поділитися своїми ідеями в області створення когнітивних додатків, які в майбутньому вплинуть на модель прийняття рішень комерційними організаціями і споживачами.

За допомогою обробки і аналізу інформації на природній мові, Watson імітує процес людського мислення - таким чином, надаючи тієї чи іншої організації абсолютно нові можливості для роботи з великими даними. Здатність суперкомп'ютера швидко відповідати на складні питання, задані на природній мові, трансформують процеси прийняття рішень у різних галузях економіки.

IBM перетворила Watson з ігрової обчислювальної машини у комерційно успішну технологію. Сьогодні Watson функціонує у хмарі, підтримує нові споживчі і промислові додатки, працює в 24 рази швидше, діє «розумніші» завдяки підвищеній на 2400% продуктивності, і займає на 90% менше простору.

Технологія IBMWatson була розроблена в дослідницькій лабораторії корпорації і отримала назву на честь засновника IBM Томаса Уотсона (ThomasJ. Watson). В даний час розвитком технології займається підрозділ IBMWatsonGroup.

Корпорація IBM інвестувала у створення WatsonGroup, розробку, дослідження, а також комерціалізацію додатків і сервісів більше 1 мільярда доларів США, з яких 100 мільйонів доларів США було виділено для створення венчурного фонду, завданням якого є підтримка екосистеми розробників когнітивних додатків для суперкомп'ютера Watson.

Більш детальна інформація про те, як подати заявку на участь у конкурсі, доступна по посиланню www.ibmwatson.com

Додатково
|