Menu

Bosch Connected Devices and Solutions - нова компанія для розвитку Інтернету

Група Bosch заснувала нову компанію - Bosch Connected Devices and Solutions GmbH, яка буде займатися розвитком Інтернету речей і послуг. Мета компанії - постачати компактні електронні продукти і послуги по розробці програмного забезпечення для створення інтелектуальних пристроїв і об'єктів різного призначення, здатних підключатися до Інтернету. Перша завдання нового підрозділу - розробка сенсорних систем «інтелектуальних будинків» з мережевою інфраструктурою, а також для застосування на транспорті, у сфері перевезень та логістики.

Bosch Connected Devices and Solutions - новая компания для развития Интернета

 Основною спеціалізацією компанії буде розробка мережевих датчиків і приводних механізмів. Приводні механізми перетворюють електричні сигнали від датчиків або блоків управління у фізичні дії, наприклад, автоматичне включення і виключення світла або відкриття і закриття клапана.

Bosch Connected Devices and Solutions - новая компания для развития Интернета

Найдрібніші елементи мережевого світу

Крихітні MEMS-датчики з мікроскопічними компонентами використовують для вимірювання прискорення, атмосферного тиску, геомагнітного поля, кутової швидкості, шуму і температури. Їх можна не тільки програмувати для інтелектуальної роботи за допомогою програмно реалізованих алгоритмів, але і доповнювати мікроконтролерами, мініатюрними акумуляторами і радиочипами. Це дозволяє датчикам обробляти результати вимірювань і надсилати їх через Інтернет на інші пристрої, наприклад на смартфон власника. По суті, виникає можливість з'єднати з Інтернетом всю техніку, що використовується людьми в повсякденному житті, і поступово посилити взаємодію між реальним і віртуальним світом.

 

Bosch Connected Devices and Solutions - новая компания для развития Интернета

Широкі можливості для підвищення комфорту, безпеки і ефективності

Використовуючи систему датчиків і програмних засобів, інтелектуальний будинок може, приміром, виявляти відкриті вікна і пов'язувати цю інформацію з прогнозом погоди з Інтернету. Коли наближається гроза, система автоматично закриє вікна і опустить віконниці. Інтелектуальні клапани системи поливу рослин будуть відкриватися і закриватися в залежності від рівня вологості грунту. Датчики, вбудовані в пакувальну тару і закріплені на партіях товару, можна використовувати для відстеження перевезень. Зібрані дані допоможуть визначити, дбайливо чи зверталися з товарами, не кидали їх, не залишали під дощем, не піддавали впливу екстремальних температур. Це дасть можливість встановити відповідальність за стан вантажу на кожному етапі його транспортування. У разі пропажі вантажу збереглися геоінформаційні дані дозволять простежити маршрут його пересування. Швидке зростання цього ринку забезпечений бурхливим розвитком інтернет-комерції.

Додатково
|