Menu

Яку платять данину виробники за технологією Android

Всім відомо, що корпорація Microsoft заробляє мільярди. Але не всі знають, що ця корпорація отримує чималі відрахування з Android пристроїв.

 

Какую дань платят производители за технологии Android

Так відбувається тому, що в ОС Android використовуються деякі технології Microsoft. Корпорація не розкриває показники прибутку в мобільному сегменті, а тим більше не ділиться інформацією про обсязі ліцензійних відрахувань, проте в дослідницької фірми Trefis підрахували деякі показники.

 

Виявилося, що тільки за останній квартал такі компанії як Samsung і HTC заплатили Microsoft близько 800 мільйонів доларів «дані» за свої Android-смартфони. З кожного Android-пристрої HTC Microsoft отримує 10 доларів, а Samsung платить по 10-12 доларів з кожного апарата. Судячи з обсягів продажів цих двох виробників, тільки з них Microsoft отримала 800 мільйонів доларів за останній квартал - адже ліцензійні угоди у корпорації є і з іншими виробниками, такими як LG, Compal і т.п.

Дані інших аналітиків дещо скромніші: на думку експертів з інвестбанку Goldman Sachs, кожного проданого Android-пристрої Microsoft отримує від 3 до 6 доларів, а сумарно на майбутній фінансовий рік корпорація отримає близько 444 млн. доларів ліцензійних відрахувань в цій області.

|