Menu

Другий Wii не вдасться затьмарити першу?

На думку експертів, новому поколінню ігрових приставок не судилося повторити успіх оригінальної моделі
Второй Wii не удастся затмить первую?
Другий Wii не вдасться затьмарити першу?

Акції японської компанії Nintendo "просіли" на 13%, досягнувши мінімального рівня за останні 5 років, після представлення нової ігрової консолі Wii U на конференції Electronic Entertainment Expo в 2011 Лос-Анджелесі. На думку експертів, новому поколінню ігрових приставок не судилося повторити успіх оригінальної моделі Wii.

За прогнозами аналітика Майкла Патчер (Michael Pachter) з Wedbush Morgan Securities, Wii U, яка надійде в продаж у 2012 році, зможе розійтися тиражем не більше 30 мільйонів пристроїв, що становить менше половини від обсягу реалізації першої Wii. При цьому, як відзначає фахівець, все залежатиме від ціни девайса. Якщо виробник встановить планку на рівні 200 доларів, то Wii U чекає "феноменальний успіх", якщо запросить 500 доларів, то нічого крім провалу не отримає. Оригінальний Wii коштує 150 доларів.

Nintendo відчуває серйозний тиск на ринку з боку прямих і непрямих конкурентів. Нещодавно Apple заявила про продажі 200 мільйонів своїх iOS-пристроїв по всьому світу, серед яких 25 мільйонів планшетів iPad. В інтернет-магазині App Store налічується понад 100000 ігор і розважальних програм для iPad, iPhone і iPod Touch.

|