Menu

Мисливці за Bitcoin активізувалися

Поширення шкідливих програм для видобутку кріптовалюти Bitcoin обманним шляхом стало одним із чинників зростання числа фінансових атак. Про це свідчить проведене «Лабораторією Касперського» дослідження, спрямоване на оцінку темпів розвитку фінансових кіберзагроз. За рік число атак з метою заволодіти Bitcoin зросла більш ніж у два з половиною рази і склало 8,3 мільйона інцидентів.

Охотники за Bitcoin активизировались

Криптовалюта Bitcoin була створена для анонімних платежів в Інтернеті і здобула значну популярність в останні роки. Її курс на початку 2013 року був на позначці 13,6 долара, а до грудня перевищив 1200 доларів. Це не могло не привернути увагу зловмисників, яким деколи, якщо власник валюти зберігає свій «гаманець» в незашифрованому вигляді на диску, не потрібно вдаватися до особливих хитрощів: для крадіжки рахунку достатньо скопіювати лише один файл.

Програми, які застосовуються злочинцями для отримання Bitcoin, можна розділити на дві категорії: для крадіжки файлу-гаманця і для таємницею установки на зараженому комп'ютері програм для вироблення Bitcoin. У абсолютному численні на злодійство Bitcoin-гаманців у 2013 році довелося приблизно вдвічі більше атак, проте інструменти для організації прихованої видобутку валюти-демонстрували більш активні темпи зростання.

«Протягом 2013 року курс Bitcoin виріс більш ніж у 85 разів, і це, звичайно, привернуло увагу багатьох зловмисників. У результаті до кінця року число користувачів, атакованих з допомогою ПО, націленого на Bitcoin, стало наближатися до показника банківських кіберзагроз. Власникам криптовалют слід бути особливо обережними, адже у випадку крадіжки їм практично неможливо повернути втрачені кошти. Це плата за те, що Bitcoin працює без будь-якого регулювання з боку влади», - прокоментував Сергій Ложкін, антивірусний експерт «Лабораторії Касперського».

Додатково Віджет від SocialMart
|