Menu

Kaspersky Lab запатентувала метод захисту хмарних сервісів від атак зловмисників

Kaspersky Lab стала власником патенту на технологію захисту хмарних сервісів, які застосовуються розробниками антивірусних рішень для більш ефективної боротьби з кіберзагрозами, від нелегітимного використання зловмисниками. Відповідний механізм, який захищає подібні сервіси від попадання в них неправдивої інформації, що описує патент №8661547, виданий Бюро по реєстрації патентів і торгових марок США.

Kaspersky Lab запатентовала метод защиты облачных сервисов от атак злоумышленников

Постачальники захисних рішень використовують хмарні сервіси, щоб прискорити реагування на виявлені в Інтернеті небезпеки. З їх допомогою клієнтські програми отримують інформацію про нові кіберзагрози і відправляють розробнику підозрілі файли для детального аналізу. Однак зловмисники можуть скористатися каналом зворотного зв'язку, щоб відправити на обробку спотворені дані з метою видати шкідливу програму за безпечну або скомпрометувати легітимні програми.

Запатентована Kaspersky Lab система проводить ряд перевірок перед використанням інформації, отриманої з пристрою. Сервер контролює, чи не порушений протокол роботи при передачі даних - нестандартний порядок операцій і інші аномалії в цьому процесі можуть свідчити про спроби зловмисника перешкодити коректної обробки. У свою чергу, захисне додаток на стороні користувача аналізує конфігурацію пристрою.

Після аналізу зібраної інформації система визначає, як вчинити з отриманими даними: використовувати їх для поповнення баз даних або проігнорувати з-за ризику підроблення. Крім того, за результатами перевірки пристрою може бути присвоєний іншій рівень довіри, який спочатку встановлюється на низьке значення. Цей показник враховується при подальших сеансах взаємодії пристрої з хмарним сервісом.

Запатентована технологія реалізована в хмарної інфраструктури Kaspersky Security Network, підтримка якої впроваджена у всі захисні рішення Kaspersky Lab. Kaspersky Security Network дозволяє продуктам компанії завжди зберігати максимальний рівень захисту від інтернет-загроз.

Патентний портфель Kaspersky Lab налічує до теперішнього часу більше 195 патентів, отриманих в США, Росії, Єс та Китаї. Ще близько 240 патентних заявок знаходяться на стадії розгляду.

Додатково Віджет від SocialMart
|