Menu

Плеєри MiniDisc Walkman назавжди стануть історією

Можливо, хтось з нас ще пам ’ ятає ті часи, коли музику можна було слухати не тільки на iTunes, але і з дисків, для чого були потрібні спеціальні пристрої. Більшість з них вже давно канули в Лету. Тепер настав час попрощатися з плеєром MiniDisc Walkman.

 

Плееры MiniDisc Walkman навсегда станут историей

Портативні програвачі MiniDisc Walkman вперше були випущені на японському ринку 1992 році, і ніколи не користувалися особливою популярністю в інших країнах. Проте сама технологія MiniDisc залишила помітний слід в історії прогресу: з'явившись на світло на противагу Philips DCC (Digital Compact Cassette), вона пережила свого опонента на вражаючі 15 років.

Компанія Sony припинила виробництво плеєрів Walkman, в яких в качестве носителя используется MiniDisc (MD), ще в 2011 році. Однак пристрої все ще продовжували продаватися - до цього року. Тепер стало відомо, що в березні 2013 року поставки MD Walkman будуть припинені назавжди.

Заради статистики варто зазначити, що станом на вересень 2011 року сумарні продажі MD-апаратів склали 22 млн. одиниць. Крім того, в Японії було продано близько 5 млн. стереосистем MiniDisc.

Компанія повідомляє, що все ще продовжить якесь час випускати MD-носії, а також надавати послуги з ремонту й технічної підтримки. Якщо комусь все ще цікаві компактні пристрої, здатні програвати міні-диски, то подібні плеєри далі буде пропонувати компанія Onkyo.

|