Menu

Intel: Жінки та Мережа

Intel опублікувала доповідь «Жінки і Мережа» (Women and the Web). У ньому міститься інформація про те, що в країнах, що розвиваються жінки мають обмежений доступ до мережевих ресурсів, і про те, які соціальні та економічні переваги ці країни можуть отримати в разі вирішення даної проблеми.

Intel: Женщины и Сеть
Для того щоб скласти більш чітке уявлення про ситуацію, що склалася, Intel провела спеціальне дослідження і залучила як консультантів Управління Держдепартаменту США у справах жінок, агентство «ООН-жінки» і глобальну некомерційну організацію жінок World Pulse. У документі міститься заклик в два рази збільшити кількість жінок і дівчат з країн, що розвиваються, які мають доступ до мережі Інтернет (з 600 млн сьогодні до 1,2 млрд людей за 3 роки).

У середньому, згідно з отриманою інформацією, в країнах, що розвиваються кількість жінок, що мають доступ в Інтернет, майже на 25% менше, ніж чоловіків, а у віддалених регіонах, наприклад, у країнах Африки на південь від Сахари, цей показник наближається до 45%. В рамках дослідження також було встановлено, що кожна п'ята жінка в Індії та Єгипті вважає, що їй не потрібні подібного роду інформаційні ресурси.

Інформація, представлена в доповіді, ґрунтується на даних, отриманих в ході опитування 2200 жінок і дівчат, які живуть в містах і передмістях у чотирьох країнах: Єгипет, Індія, Мексика і Уганда, а також на аналітичних даних. Результати досліджень були представлені в ході круглого столу у Вашингтоні (округ Колумбія), організованого в рамках дводенного міжнародного робочого форуму з питань жінок за підтримки Держдепартаменту США та агентства «ООН-жінки».

Даний проект був реалізований в рамках стратегічної ініціативи Intel, спрямованої на подолання нерівності чоловіків і жінок і на надання людям нових можливостей за рахунок розвитку освіти і впровадження сучасних технологій.

Надаючи доступ до технологій і локальним освітнім програмам, Intel дає жінкам і дівчатам можливість отримати якісну освіту і розвиватися в особистому плані. Програми Intel допомагають жінкам отримати інформацію, необхідну для самовдосконалення.

Ключові витяги з доповіді:

  • Дискримінація за статевою ознакою дійсно існує. Кожна п'ята жінка в Індії та Єгипті вважає, що використання Інтернету є «неприпустимим». У середньому, в країнах, що розвиваються кількість жінок, що мають доступ в Інтернет, майже на 25% менше, ніж чоловіків, а у віддалених регіонах, наприклад, у країнах Африки на південь від Сахари, цей показник наближається до 45%.
  • Результати подолання подібного роду дискримінації:
    • Збільшення доходу жінок. У країнах, що взяли участь в дослідженні, майже половина респондентів використовує ресурси мережі Інтернет для пошуку роботи, а 30% учасників використовують мережу для отримання додаткового доходу.
    • Розвиток почуття свободи жінок. Більше 70% користувачів мережі Інтернет вважають, що Інтернет «звільняє», а 85% вважають, що Інтернет надає більше свободи дій».
  • Надання доступу до мережевих ресурсів більшій кількості жінок та дівчат, які проживають у країнах, що розвиваються, дозволить швидко отримати значні переваги. Підключення нових 600 мільйонів жінок до Інтернет буде означати, що 40% жінок і дівчат в країнах, що розвиваються, практично в два рази більше в порівнянні з поточними показниками, отримають можливість використовувати перетворюючу через Інтернет. Реалізація цього завдання дозволить збільшити щорічний обсяг валового внутрішнього продукту в 144 країнах, що розвиваються на $13-18 млрд.
|