Menu

Бронетанковий музею в Кубинці спільно з Wargaming відновлять єдиний у світі «Маус»

Компанія Wargaming оголосила про свій намір відновити й поставити на хід легендарний надважкий танк Panzerkampfwagen VIII «Maus» спільно з Бронетанковим музею в Кубинці, з яким компанію пов'язує багаторічна співпраця.

Бронетанковый музей в Кубинке совместно с Wargaming восстановят единственный в мире «Маус»

«Наша компанія давно і тісно взаємодіє з великими міжнародними військово-історичними музеями, - сказав глава видавничого підрозділу Wargaming Андрій Яранцев. - Відновлення «Мауса» - це перший крок до створення в Кубинці воістину ексклюзивної колекції військової техніки, і ми вдячні музею за можливість взяти участь у цьому масштабному проекті. Крім підйому і відновлення машин, ми будемо поповнювати його новими експонатами, привозячи зразки техніки з інших колекцій, в тому числі і з-за кордону. Ми сподіваємося, що створення унікальної експозиції не тільки підвищить відвідуваність музею любителями військової історії зі всього світу, але і допоможе пробудити у молоді інтерес до минулого своєї країни».

Бронетанковый музей в Кубинке совместно с Wargaming восстановят единственный в мире «Маус»

Спроектований в кінці Другої світової війни Maus важить 188 тонн і є абсолютним рекордсменом за масою серед всіх танків, коли-небудь втілених у металі. В 1943 році було випущено дві машини цієї моделі. До наших днів зберігся лише один примірник, який був захоплений радянськими військами і зараз знаходиться в російському Військово-історичного музеї бронетанкового озброєння і техніки в Кубинці.

Більшість ходових вузлів танка не збереглося. Вони будуть відновлюватися штучно на заводах по всьому світу в тісній співпраці з досвідченими реставраторами військової техніки. Повністю відновлений Maus буде перебувати в Бронетанковому музеї в Кубинці, і кожен охочий зможе побачити цей унікальний зразок військової техніки своїми очима.

Wargaming не перший раз бере участь в проекті по збереженню історико-культурної спадщини. В рамках стартувала в 2013 р. програми «Пам'ятаємо» компанія допомагала ВКК «Лінія Сталіна» відновити радянський танк Т-34-76 і зараз курирує комплекс заходів з підняття і реконструкції радянського танка КВ-1 в Воронезької області, Росія.

Додатково Віджет від SocialMart
|