Menu

Intel - 20 років на ринку України

Сьогодні компанія Intel відзначає 20-річчя своєї роботи в Україні.

Представництво Intel в Україні було відкрито в 1993 році і разом з вітчизняними та зарубіжними компаніями, які також починали свою роботу регіоні, брала активну участь у становленні української IT-індустрії. У 2001-2002 роках Intel істотно розширила свою присутність не тільки в Україні, але і почала активно працювати в Білорусі і Молдові.

Intel – 20 лет на рынке Украины

З 2001 року компанія Intel активно підтримує в Україні різні проекти та починання по формированиию ринку ПК, ігрового та розвивального програмного забезпечення. Також з 2001 року Intel працює з провідними гравцями і допомагає становленню та розвитку нового виду спорту - киберсопрта, послідовно підтримуючи різні турніри: Intel Challenge Cup, WCG, Asus Cup, ESL, національні онлайнові турніри з комп'ютерним іграм.

З 2002 року регулярно проводяться ICD (Intel Channel Day), де фахівці Intel представляють нові технології і продукти, моделі їх застосування, технічну і маркетингову інформацію. Ці заходи користуються незмінному успіхом у представників каналу.

2003 рік став знаковим для компанії: Intel Україна виходить на якісно новий рівень роботи з каналом, державним сегментом, банківським сектором, починає активно працювати з телекомунікаційними компаніями. Всі ці зусилля привели до реалізації багатьох спільних проектів в області IT. З 2003 року Intel Україна анонсує всі новітні технології і розробки корпорації одночасно з світовим уявленням.

Intel – 20 лет на рынке Украины

Так, у березні 2003 року була представлена мобільна платформа Centrino для ноутбуків, яка дозволяє отримати доступ в Інтернет за технологією Wi-Fi. Відбулося відкриття першої комерційної Wi-Fi мережі, що можна вважати початком успішного використання мобільного інтернету в Україні.

У цьому ж році Україну з офіційним візитом відвідав Головний виконавчий директор корпорації Intel Крейг Барретт (Craig Barrett). Його візит став індикатором для вітчизняної IT-індустрії: корпорація оцінила високий потенціал українського ринку і перспективи його розвитку, а також почала розглядати Україну як інвестиційну площадку.

З 2004 по 2006 роки в Україні відбувся «Форум Intel для розробників» - IDF (Intel Development Forum). Ця подія, безумовно, стало одним з найбільш значущих і ефективних для українського ринку IT. Щорічно Форум відвідувало понад 1000 фахівців, які отримували найактуальнішу інформацію про технології Intel і технічних інноваціях майбутнього.

З 2005 року проводиться щорічний Форум Intel «Нові горизонти інформаційно-комунікаційних технологій в освіті», на якій представлено все те найкраще, що створено, розроблено, впроваджено, досліджено в Україні і потенційно здатне допомогти розвитку ІКТ-освіти країни.

У 2005 році українська компанія вперше стала об'єктом інвестицій Intel Capital. «Українські Новітні Технології» (ТМ AlterNet) була обрана Intel Capital як компанія для впровадження в Україні нової технології WiMAX, і в листопаді 2005 року компанія представила першу в СНД, 10-ю у Європі і 22-ю в світі комерційну мережу WiMAX, яка ознаменувала початок нового витка розвитку мобільних технологій.

У 2006-2011 роках Intel підтримувала студентську ініціативу, виступаючи технологічним партнером фестивалю інформаційних технологій та комп'ютерного мистецтва DE:CODED.

У 2007 році фахівці українського офісу Intel вперше в СНД представили комплексний проект «Day-X», який реалізував нетрадиційні методи просування комп'ютерної обчислювальної техніки серед користувачів.

У 2008 Intel представила в Україні продукцію для ноутбуків на базі процесорної технології IntelCentrino2. У цьому ж році Intel взяла участь в комп'ютерному фестивалі інтелектуальної і творчої самореалізації «Цифрове подорож для всієї родини», допомогла розробити і впровадити інтерактивну програму «цифрове місто». Інтерактивне спілкування на майданчиках «Цифрового міста» у форматі шоу-демонстрацій показало відвідувачам широкі можливості ПК і цифрових технологій, а також їх важливість у вихованні дітей та молоді.

Intel – 20 лет на рынке Украины

В 2008-2010 роках у рамках програми Intel World Ahead разом з Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти МОН України реалізовано проект «1 учень : 1 комп'ютер», в рамках якого 2000 Classmate PC («Персональний мобільний комп'ютер учня») було безоплатно передано у загальноосвітні школи, які були залучені до реалізації експериментальної програми прогнозування та апробації нової середовища електронного навчання.

У цьому ж році з офіційним візитом Україну відвідав віце-президент корпорації Intel, генеральний менеджер Intel EMEA Крістіан Моралес і підписав нову угоду про продовження співробітництва між МОН України та Intel.

З 2010 року Intel проводить щорічний захід для IT-професіоналів під егідою онлайн-спільноти Intel IT Galaxy. В рамках конференції обговорюються тенденції розвитку галузі, ключові завдання, які стоять перед нею, а також новітні продукти та рішення для всіх сегментів ринку За кілька років активної роботи он-лайн співтовариство Intel IT Galaxy міцно зайняло позицію важливого ресурсу з унікальним контентом.

Intel – 20 лет на рынке Украины

У 2011 році Intel представила в Україні нову категорію інноваційних пристроїв під торговою маркою Ultrabook, що стала початком нової епохи мобільних ПК і покликану дати черговий поштовх розвитку IT-ринку. У цей же період Intel привертає увагу до проблеми розвитку широкосмугового доступу в інтернет (ШСД) в Україні, а також представляє кращі світові практики країн, що розвиваються, щодо ефективного використання вигод від розвитку ШПД.

У 2012 році Intel представила нові моделі Ultrabook, а також ультрабуки-трансформери з підтримкою функції сенсорного введення і ОС Windows 8, які значно розширили можливості користувачів. В цьому році Intel стає партнером Національного проекту «Відкритий світ» з метою співпраці у сфері впровадження інформаційно-комунікаційних технологій в систему освіти і відкриває партнерські програми з участю українських телекомунікаційних операторів, роздрібних мереж та інших компаній по просуванню комплексних рішень по забезпеченню споживачів сучасними технологіями і послугами.

У 2013 році Intel зробила прорив на українському IT-ринку в сегменті мобільних рішень. З виходом 4-ого покоління процесорів Intel Core з'явилася можливість створювати широкий асортимент по-справжньому інноваційних пристроїв, включаючи Ultrabook, пристрої формату 2-в-1 і портативні моноблоки.

Intel – 20 лет на рынке Украины

Крім того, стрімко зросла кількість планшетів на архітектурі Intel, представлених на ринку України, як локальними компаніями (наприклад, Senkatel), так і мультинаціональними: Asus, Acer, Lenovo, Dell, Samsung. Планшети на архітектурі Intel сьогодні доступні у всіх цінових категоріях й вигідно відрізняються продуктивністю, автономністю, якістю і дизайном.

У 2013 році на український ринок також були випущені нові моделі смартфонів на базі Intel Atom - Prestigio MultiPhone 5430 і Lenovo K900. Новітні процесорні технології забезпечують високу швидкість перегляду веб-сторінок, миттєвий запуск додатків і легкість роботи в багатозадачному режимі.

Про корпоративної соціальної відповідальності Intel в Україні

В Intel ніколи не відокремлюють корпоративну соціальну відповідальність бізнесу, цей напрямок є пріоритетним частиною глобальної стратегії компанії у всьому світі. Компанія Intel з 2003 року ініціює і підтримує освітні проекти в Україні, пов'язані з впровадженням технологій у процес навчання.

Intel – 20 лет на рынке Украины

З 2003 року спільно з Міністерством освіти і науки України почали реалізовуватися міжнародні освітні програми «Intel Навчання для майбутнього» (програми для вчителів та студентів педагогічних вузів). З 2005 року - «Intel ISEF» (конкурс науково-технічної творчості для обдарованих дітей), з 2007 року - «Intel " Шлях до успіху» (програми для учнів).

За 10 років більше 300 тисяч вчителів та студентів педагогічних вузів пройшли навчання за міжнародними освітніми програмами Intel. Понад 20 тисяч учнів середніх шкіл пройшли навчання за програмою «Intel " Шлях до успіху». Понад 5 тисяч школярів взяли участь у наукових конкурсах Intel на національному рівні, і майже 50 з них представляли Україну на найбільшому у світі науковому конкурсі для молоді «Intel ISEF» в США.

Додатково
Intel – 20 лет на рынке Украины
Середня ценагрн.Рейтинг СНІР0Пользовательский рейтинг0Intel Core i7-3820
|