Menu

Україна планує стати рушійною силою IT-індустрії в Європі

Події останніх кількох місяців зробили Україну сильнішою. Новий український уряд спільно з представниками IT-індустрії запускає новий амбіційний проект, головна мета якого - зробити Україну рушійною силою в IT-сфері в Європі.

 

Украина планирует стать движущей силой IT-индустрии в Европе

У той час як вся увага світової громадськості була як і раніше прикута до подій в Криму, український уряд разом з представниками IT-компаній активно працювали над стратегією динамічного розвитку економіки.

«Наша мета - перейти від ресурсної економіки до економіки знань», - заявив Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета.

План передбачає створення 100 000 нових робочих місць в IT-сфері до 2020 року. Передбачається, що дохід від експорту IT-послуг переважно в США та ЄС складе більш ніж 10 млрд. доларів. При цьому у розширення і модернізацію освітньої системи України планується інвестувати 1 млрд. доларів. «Ми з нетерпінням чекаємо початку співпраці з урядом для реалізації цих планів», - заявив Віктор Валєєв, виконавчий директор асоціації «IT України».

Експертна група, яка включає в себе представників уряду та IT-галузі, в даний момент працює над детальним планом дій. Його презентація запланована на початок квітня.

«Ми впевнені в тому, що Україна і надалі буде надійним IT-партнером, а діалог з новим урядом лише посилив цю впевненість. Тому ми готові і далі інвестувати в розширення IT-бізнесу в Україні», - заявив Торбен Майгард, засновник і генеральний директор компанії Ciklum, однією з найбільш великих компаній експортерів IT-послуг в Україні.

Метою проекту також є створення хороших умов для роботи і життя IT-фахівців в Україні, тим самим мотивуючи їх залишатися на батьківщині. Також план передбачає дерегулювання та перегляд податкового законодавства для забезпечення конкурентоспроможності України на міжнародному ринку.

Сфера IT-послуг (IT-аутсорсинг) залишиться основним фактором позитивних змін у найближчі 5-6 років. Тим часом вже зараз видно великий потенціал для створення власних інтелектуальних продуктів на основі розробок українських компаній. Також великий внесок з боку IT може бути зроблений у сфері розробки державних проектів, наприклад, таких як електронний уряд.

Під програмою розвитку IT-галузі в Україні свої підписи вже поставили:

  • Павло Шеремета, Міністр економічного розвитку і торгівлі України
  • Торбен Мейгард, генеральний директор, Ciklum
  • Тарас Кицмей, президент, SoftServe
  • Микола Роєнко, президент, Miratech
  • Юрій Антонюк, керуючий директор, EPAM Ukraine
  • Володимир Шаров, керуючий директор, GlobalLogic
  • Віталій Потрібний, керуючий директор, Luxoft Ukraine
  • Віктор Валєєв, керуючий директор, IT Ukraine
Додатково Віджет від SocialMart
|