Menu

Опубліковані специфікації Bluetooth 4.1

Організація Bluetooth Special Interest Group представила специфікації стандарту бездротової передачі даних Bluetooth 4.1.

Опубликованы спецификации Bluetooth 4.1

.

Однією з головних характеристик Bluetooth 4.1 є здатність забезпечити більш низьке енергоспоживання в порівнянні з версією 4.0, затвердженої ще у 2010 році. При цьому, швидкість передачі даних за новим стандартом повинна збільшитися. Скоротити навантаження на акумулятори пристрої планується за рахунок гнучкого алгоритму роботи модулів Bluetooth 4.1. Зокрема, стандарт дозволяє модулю самостійно визначати знаходиться приймає радіосигнал пристрій в радіусі дії і при негативній відповіді просто відключатися. Коли пристрій знову стане доступно, передача буде відновлено.

З інших специфікацій Bluetooth 4.1 зазначається можливість координувати роботу з модемом LTE, так що сигнали Bluetooth - і стільникових мереж не будуть накладатися і заважати один одному. Очікується, що новий стандарт також допоможе розвиватися концепції «Інтернет речей» (Internet of Things), в рамках якої мається на увазі створення обчислювальних мереж з фізичних об'єктів, здатних взаємодіяти один з одним або зовнішнім середовищем.

Додатково
|